IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни грешки – 5, с които гардеробът ви изглежда препълнен

20 февруари 2023 16 30

... А имате чувството, че нямате нищо за носене

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Представете си следната ситуация – подготвяте се за вечеря навън с най-добрите си приятели или половинката. За фон ви звучи песента Flowers на Майли Сайръс, пиете чаша от любимото си вино, а косата ви изглежда перфектно след къпане. Нещата вървят прекрасно, докато не дойде време да се облечете. Стоите и се взирате в бездната на гардероба си, само за да въздъхнете пораженски и да кажете: „Пак няма какво да облека“.

Въпреки че тази фраза рядко е истина, това не означава, че понякога не може да изглежда като страшна реалност. Ако откриете, че разхвърляте дрехи из стаята си в паника, пробвайки тоалет след тоалет, само за да се откажете от всичко и най-накрая да си останете у дома, спокойно можем да ви кажем, че правите няколко грешки в гардероба си. Добрата новина е, че те са лесно поправими.

Ако претърпявате модно фиаско ден след ден, има няколко неща, които трябва да поправите, така че никога повече да не се чувствате сякаш няма какво да облечете.

Пет грешки, с които гардеробът ви изглежда препълнен

1. Подвластни сте на тенденциите, вместо да купувате устойчива мода

Колко лесно, да не говорим за забавно, е да пробваме всяка една нова тенденция, която видим в социалните мрежи. Суитшърти в ярки цветове, графични тениски с произволни думи, невероятно големи якета и какво ли още не. За съжаление, модерните дрехи, на които ставаме жертва през последните години, се сменят сезон след сезон. И докато в началото тези артикули бяха страхотни, след месец или два е лесно да си кажете, че вече не са на мода и да ги изоставите някъде дълбоко в гардероба си.

онлайн пазаруване,

Снимка: iStock

Какво да правите тогава? Помислете за дрехи, които са устойчиви на времето, сезона и модните тенденции. Ако не се виждате да носите един артикул след шест месеца, не го взимайте. Като мислите за бъдещето и спирате за кратко преди импулсивни покупки, ще имате гардероб, пълен с неща, които ще искате да носите отново и отново.

2. Купувате нискокачествени дрехи

Всички сме преминавали през този период – купувате по-евтин артикул, а след това, когато стане време да го облечете, той не стои добре, неудобен е и изглежда избелял. Въпреки че не е необходимо да имате изцяло дизайнерски дрехи в гардероба си, си струва да инвестирате в неща, които ще носите с години. В тази графа попадат кожени якета и дънки, за които си струва да помислите повече, отколкото го правите.

гардероб, зелено,

Снимка: iStock

Опитайте да инвестирате в по-висококачествени артикули, дори ако това означава, че ще ви отнеме два пъти повече време да изградите мечтания гардероб. Те не само ще изглеждат по-хубави и ще стоят по-добре, но и ще останат с вас за по-дълго време и ще радват окото ви. Направете по-осъзнато усилие да цените качеството на материала на дрехи, които обмисляте да купите, преди да го направите.

3. Нямате достатъчно основни неща

През последните няколко години на преден план излезе т. нар. капсулен гардероб, чиято същност се корени в това да използваме дрехи и обувки, които ще пасват на различните сезони и модни тенденции през годините. Това е начин хем да бъдем устойчиви на постоянните промени, хем да мислим за природата.

Наличието на капсулен гардероб е от изключително значение, особено за хората, които често си казват, че няма какво да облекат. Можете да си купите колкото искате модерни артикули, но ако нямате чифт дънки, които да ви пасват като ръкавица, или ако нямате класическо сако, което да сложите за завършек, бързо ще се озовете в дупката на модната депресия.

бяла риза,

Снимка: iStock

Лесното решение е да опитате да инвестирате в повече основни дрехи. Помислете за неща, които можете да носите дни наред, но не по толкова очевиден за околните начин. Хубавата бяла тениска може да се носи с кожено яке един ден, а на следващия да я комбинирате с блейзър. Ако имате солидна основа от класически дрехи, вие сте златни.

4. Държите дрехи, които вече не носите

Разбираме, че искате да задържите част от дрехите си по сантиментални причини или добри спомени. Но когато просто не носите нещо, то заема място и затруднява виждането на дрехите, които наистина искате да носите.

подреждане на

Снимка: Pixabay

Задайте си основния въпрос, „Носил/а ли съм това през последната година?“ и ако отговорът е не, попитайте се защо. Когато намерите причината защо въпросната дреха просто седи в гардероба ви, без да се използва, тогава ще придобиете и ясна представа какво да правите с нея.

Ботуши и боти – 5 модела, които да носите през 2023-а

Дънките на 2023 – какви модели да носите

Промяна в модните правила: Ето с какво вече може да носите кафяв цвят

5. Купувате дрехи за бъдещето

Коя е най-голямата грешка при пазаруване, която може да направите? Купуване на нещо, което не ви става, но се надявате да ви стане в бъдеще. Взимането на дреха, която е твърде голяма или твърде тясна с планове тя да се впише в тялото ви след определено време, никога не трябва да е водещо при пазаруването.

пазаруване, шопинг,

Снимка: Pixabay

Как може да избегнете това? Когато пазарувате, внимателно си напомняйте, че трябва да вземете дрехи, които ще носите в близкото бъдеще. Ако не се чувствате уверени в тях или не се харесвате, оставете ги. Дрехите ви трябва да ви вдъхват самочувствие и да ви карат да очакват с нетърпение момента, в който ще ги облечете.

За още тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари