IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни аксесоари - шапките на 2023 година

27 август 2023 18 00

Какво да сложите в куфара за морето

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако трябва да бъда честна, не съм момиче, което често може да видите с шапка. Трудно намирам такава, която да пасне на главата и стила ми, като винаги смятам, че изглеждам нелепо и странно. Дори, ако намеря модел, който ми харесва на първо време, го нося само няколко дни, след което го оставям в гардероба и забравям за него. 

През лятото обаче шапките са моето спасение. Дори мога да кажа, че те са любимият ми аксесоар, особено когато става дума за ваканция край морето. Не само защото ме защитават от вредните слънчеви лъчи, но също така пазят косата и скалпа от прекалено нагряване и страховити слънчеви изгаряния. А и служат за чудесно прикритие на лицето, когато искате да си поспите на плажа, но слънцето свети твърде силно. 

За всяка лятна ваканция ви трябват поне няколко шапки, в зависимост от продължителността на пътуването, за да ги съчетаете с ежедневния тоалет или банските. И преди да кажете, че множеството шапки са твърде крайно решение, ще ви обясним, че всяка една от тях има различна цел и значение. Някои имат широка периферия, която ги прави практични за защита от слънцето, други са страхотни за тренировки, а трети просто са чудесен завършек на ваканционния ви външен вид. 

Летни аксесоари - шапките на 2023 година

Шапка идиотка

Когато шапките идиотки се върнаха на сцената преди няколко години, бяхме наистина шокирани, защото смятахме, че модата им е приключила завинаги. Но, подобно на анцузите и късите шорти, които станаха задължителни по време на пандемията, този странен модел шапка сега е един от най-забавните и подходящи аксесоари за лятото. Лесни за събиране в куфара и плажната чанта, шапката идиотка непременно трябва да присъства в следващата ви ваканция край морето.

Сламени шапки

Сламените шапки са най-добрият приятел на лятото и банските и има защо. От модел с широка периферия до онези с каишка за брадичката, тези аксесоари имат безкрайни възможности, от които да избирате. Въпреки че е малко трудна за добавяне към куфара, защото не може да се сгъне като идиотката, сламената шапка е много полезна за почивката на плажа, особено когато става въпрос за защита на лицето от слънцето.

Лесни за опаковане шапки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Say La Vie (@shopsaylavie)

Шапките са от съществено значение за ваканцията, но опаковането им може да бъде истинско предизвикателство. Ако не искате да съсипете любимия си аксесоар, като го смачкате до неузнаваемост, или пък се притеснявате да го носите още преди да сте стъпили на плажа, лесно сгъваемите шапки са вашият най-добър приятел. Предлагат се в различни форми и размери и са предназначени за навиване или сгъване. И тъй като заемат минимално място, може да опаковате толкова, колкото искате, особено ако ще почивате дълго време. 

Каубойски шапки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PROHATS (@pro.hats)

Не е нужно да яздите кон или да работите в ранчо, за да носите каубойска шапка това лято. Благодарение на част от тенденциите, добили слава през последните години, този модел се вижда навсякъде, където няма и помен от слама и тежък физически труд. Хубавото на каубойските шапки е, че могат да се съчетават с всичко - от класически чифт дънкови шорти до миди рокля на цветя. Подобно на сламените шапки, вероятно ще искате да ги закачите в ръчната си чанта, вместо да ги пъхате в куфара си, за да защитите формата им.

Аксесоари за лятото - най-големите тенденции за лятото

На шопинг за аксесоари – тенденциите при бижутата тази година

Аксесоари 2023: Слънчевите очила на годината

Шапка с козирка

Класическата шапка с козирка винаги придава усещането за звездна мода, но всъщност нейната задача е много по-важна от отва. Всъщност, основното й приложение е да скрие омазнените кичури, когато просто трябва да излезете за бързо, а все още не е дошъл моментът за миене на косата. Важно е обаче да знаете, че козирката няма да предложи толкова голяма слънчева защита, колкото шапките с широка периферия, но е добър вариант за обяд или вечеря след тренировка. 

Козирки

Вярвате или не, козирките се завръщат и всъщност не сме чак толкова шокирани, колкото смятахме. Те предлагат да оформите косата си по много различни начини, като в същото време ще ви предложат малка защита на очите от слънчевите лъчи. От спортни модели до такива със слънцезащитни щитове или плат със слънцезащитен фактор, който блокира 98% от слънчевите лъчи, все още може да си осигурите необходимата защита от вредните UV лъчи независимо дали сте на тенис корта, или на плажа. 

За още новини от света на модата и съвети за летен стил последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари