IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоари за лятото – най-големите тенденции за сезона

9 юли 2023 18 00

Бижутата, вдъхновени от русалка, ще бъдат на мода

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако има нещо сигурно за лятото на 2023 година, то е, че ще има забавни моменти в сферата на модата и поп културата. Най-накрая на екран ще се появяват дългоочакваните филми „Малката русалка“ и „Барби“, а световните турнета на Бионсе и Тейлър Суифт ни показват какво всъщност означава да бъдеш голяма звезда. Дамите на сцената не само впечатляват с гласа си, но и са пример за красота, стил и мода, сменяйки няколко визии в рамките на часове.

Когато говорим за мода, лятото се свързва не само с бански и оскъдни дрехи, но и с много бижута, които да допълнят тоалета. Тъй като вече не сме скрити под дебели якета, шалове и шапки, имаме възможност да сложим колиета, обеци и пръстени, които ще ни откроят сред тълпата и ще направят визията ни още по-забавна и различна.

Тенденциите в бижутата тази година са свързани със завръщането на женствеността, сантименталните детайли и шикозните нови обрати на класическите основни елементи, като има по нещо за всеки. По-долу ви представяме осем от най-добрите тенденции за бижута през лятото на 2023 година.

Аксесоари за лятото – какви бижута да носите

1. Вдъхновени от русалка

@enimsx That was soooo relaxing to do… part 1 of mermaid core jewellery ? #fyp #mermaid #mermaidcore #jewelry #shell ♬ original sound - user28819948452

Игралната версия на „Малката русалка“ с участието на Хали Бейли накара тенденциите, вдъхновени от мистичните водни обитателки, да скочат с няколко места нагоре в модната класация. От стил на обличане до детайли по ноктите, Mermaidcore е навсякъде и бижутата не са изключение. Независимо дали харесвате миди, сладководни перли или преливащ аксесоар в стил русалка, на пазара има изобилие от бижута, които да ви помогнат да изживеете детската си мечта.

2. Вдъхновени от Барби

@valeriemadisonjewelry Which #barbiecore pink sapphire engagement ring fits you? ?? #fyp #barbiegirl #barbiemovies #barbiecore #sapphireengagementring #barbietiktok #barbieaesthetic #pinkjewelry ♬ super freaky girl nicki minaj out now - #1 nicki defender

Като се има предвид огромното количество от нас, които са си играли с емблематичната кукла през детството си, наистина не е изненадващо, че една силно женствена естетика се наложи преди дългоочаквания филм за Барби това лято. Що се отнася до бижутата, Barbiecore означава включването на забавни цветя, изобилие от блясък и горещи розови нюанси. Следвайте стъпките на Барби и изберете по-смели визии, които представляват мечтите на детето във вас.

3. Кокетен декаданс

От Met Gala през Balletcore до сериала „Бриджъртън“, напоследък светът на модата и красотата изцяло се е фокусирал върху ренесанса на женствеността и тенденции от изминали десетилетия. Панделки, перли и други изящни детайли се появяват в дрехите, косите и ноктите, така че е напълно нормално естетиката вече да се е пренесла и сред бижутата за лято 2023 година. Освободете се от строгия минимализъм и други модни правила този сезон, за да си позволите да добавяте разнообразни и забавни аксесоари.

4. Приятелски гривни

В момента в САЩ се провежда турнето на Тейлър Суифт, като следващите дати вече са обявени в Южна Америка, а се очаква изпълнителката да посети Европа и Австралия. Една от песните ѝ успя да вдъхнови феновете на Тейлър, които стартираха кампания за подкрепа и обединение. Фразата You're on Your Own, Kid, която означава „Само трябва да се оправяш, дете“, накара меломаните да се появят на стадионите с гривни от мъниста, които нарекоха „гривни за приятелство“. Те започнаха да си ги разменят помежду си в знак на обич, уважение и подкрепа.

@if.you.never.bleed adjustable end tutorial: @if.you.never.bleed idk if this made any sense but i’m sure there are lots of youtube tutorials! ?@taylorswift @taylornation #erastour #erastourtaylorswift #erastourfriendshipbracelet #erastourfanproject #taylorswift #swifttok #bracelettutorial ♬ Hip Hop with impressive piano sound(793766) - Dusty Sky

Въпреки че гривните традиционно са ръчно изработени, много марки бижута усетиха накъде духа вятърът и започнаха да предлагат подобни аксесоари и от свое име. Тенденцията малко ни напомня за времето, когато се организираха летни лагери, на които се създаваха точно такъв вид гривни. Изберете стил, който вие и вашите приятели ще харесате, след което носете бижуто през цялото лято.

5. Вдъхновени от диско ерата

@pearandthyme Earrings were made by @nat_stalgia and I love them! ??? #discoball #discoballearrings #jewelry #70s #disco ♬ Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) - ABBA

Другото голямо турне това лято е на Бионсе, която промотира новия си албум – Renaissance. За разлика от Тейлър, съпругата на Джей Зи започна от Европа и ще приключи в Америка, като още в началото стана пример за сценична мода. Тоалетите и бижутата ѝ са вдъхновени от диско ерата, за да могат напълно да се съчетават с песните в новия ѝ албум. Бионсе успява точно да се впише в тенденциите за лятото, тъй като модата от 70-те години се завръща със своята почит към пайетите, среброто и блясъка. Включете се и вие в движението чрез различни бижута – от обеци до масивни гривни.

6. Обемен пръстен

Пръстените винаги са чудесно средство да изразите индивидуалността си, тъй като ако натрупате достатъчно от тях, почти е гарантирано, че комбинацията ще бъде уникална. Плътните пръстени все още са на мода, след като популярността им рязко нарасна през последните години. Намерете няколко модела, които отговарят на вашата лична естетика и любими тенденции, за да създадете забавна колекция, която да носите с летните си тоалети тази година.

Пръстени – как да подредите повече от един на ръката?

Обеци – носенето на една е най-новата тенденция

Какво бижу да носите според вашата зодия?

7. Верижни колиета

Златното колие с верижка е класически артикул, който никога не изчезва, но определено е във възход през последно време. Като тенденция за бижута през лятото на 2023 година, визията има много модерни вариации – от различни размери и форми на верижката до многослойни опции. Ако винаги сте харесвали идеята за верижна огърлица, но не сте смятали, че пасва идеално на вашия стил, сега е моментът да експериментирате и да намерите версия, която ще ви хареса.

8. Кръгли обеци

кръгли обеци

Снимка: iStock

Друго възраждане в модната индустрия е това на масивните кръгли обеци, които виждаме навсякъде в наши дни. Те се предлагат от почти всяка марка в различни цветове, размери и дизайн. Изберете класически златен чифт, ако искате нещо по-семпло, или опитайте нетрадиционна форма и изработка, ако се чувствате по-смели.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари