IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоари за коса – тенденциите за 2023 година

22 април 2023 18 00

Всичко се върти около яркия цвят и блясъка

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Магията на добрия аксесоар за коса е, че той може да вдигне нивото на всяка прическа, независимо дали е любимата ви визия или опитвате нещо ново за специален повод. Едно семпло добавяне на цвят или блясък може да изведе външния ви вид на съвсем ново ниво, което да промени излъчването ви и да накара хората да се впечатлят още повече.

Основният въпрос обаче е как да изберем правилния аксесоар за коса? На пазара има безброй цветове, материи и украси, които категорията може да предложи. Именно затова понякога ни е доста трудно да се спрем на точно определен и харчим парите си за неща, които никога не бихме сложили. Затова е важно да знаем какви тенденции ще властват всяка година, за да сме добре подготвени и да минимизираме грешките при пазаруване.

През 2023 година носталгията по 90-те се завръща, украсените аксесоари за коса – също, както и няколко нови тенденции, които си струва да се опитат. Ако ги следвате, хем ще имате прекрасна прическа, хем ще държите косата си оформена и далеч от очите.

Аксесоари за коса – тенденциите за 2023 година

1. Украшения със скъпоценни камъни

Виждали сме декорации и кристали в косите на модели, инфлуенсъри и любими известни личности. Според фризьора Андрю Фицсимънс, с добавянето на бижута към прическата вие съчетавате елегантност и модно изявление, което определено ще придаде стил на цялата ви визия.

бижута, коса

Снимка: iStock

Има безброй начини да добавите блясък към косата си. От една страна, може да я оформите както желаете, след което да прибавите бижута към нея. Фицсимънс обича да ги поставя на разстояние около 5 сантиметра равномерно по косата. Също така може да си направите сами украшението, като се запасите с перли и скъпоценни камъни от магазините за мъниста. След това, използвайки лепило за коса, може да ги поставите върху кичурите си. За да премахнете както лепилото, така и бижутата, използвайте масло за коса и гребен с фини зъби.

2. Големи шноли

Да живеят 90-те. Един от най-обичаните аксесоари за коса – големите шноли – изглежда няма да бъде забравен. Той е страхотен, защото ви позволява да носите косата си по много различни начини и пасва на всеки тип, което го прави универсален аксесоар. Шнолите също така ви позволяват да добавите допълнителна индивидуалност към външния си вид предвид всички стилове, които има на хоризонта.

Оформянето на прическа с голяма шнола е възможно най-лесното. Първо съберете косата си в основата на главата, като създадете ниска опашка. След това завъртете опашката нагоре, преди да я закрепите към останалата част от главата. Ако косата ви е тънка или има копринена текстура, добавянето на спрей за текстуриране може да ви помогне да я задържите на едно място.

3. Дебели диадеми

момиче с

Снимка: iStock

Фризьорите се съгласяват, че обемните диадеми са комбинация между стил и удобство. Ако косата ви е леко омазнена, те могат да решат проблема, като покрият мазните кичури и ги избутат назад, така че да не ви пречат. Диадемите също са чудесен вариант за спортуващи хора, които постоянно отместват по някой бебешки кичур от лицето си.

4. Скрънчи от 90-те

Скрънчито не само осигурява ретро усещане. В сравнение с пластмасовите и тънки ластици за коса, то е супер нежно към кичурите и е малко вероятно да остави гънки, като предпазва от силно издърпване на корените. Скрънчито не само поддържа косата на едно място, независимо какво правите, но също така в повечето случаи се предлага в ярки цветове, които са чудесни за пролетта.

скрънчи, ластик

Снимка: iStock

Фицсимънс обича да използва аксесоара за оформяне на ниска опашка, като добавя спрей за текстуриране за по-голяма издръжливост. За допълнителен обем, може да използвате маша, за да създадете меки вълни.

Грижа за косата през пролетта – шест неща, които да знаете

Къдрици: Как да ги направим по-дълготрайни?

Нова прическа за пролетта – изпробвайте кок във формата на роза

5. Шалове

шал за

Снимка: iStock

Идеални за по-топлото време, шаловете за коса, както и лентите за глава, ще са основен аксесоар тази година. Препоръчваме ви да заложите на сатенени материи, които ще са по-щадящи към кичурите и ще ви осигурят мекота без допълнително дърпане и триене. Също така изберете модели, които са по-цветни или покрити с шарки, за да бъдете по-различни и да се впишете идеално в пролетните тенденции.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари