IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата през пролетта – шест неща, които да знаете

15 април 2023 13 30

Какво да правите в новия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта винаги се усеща като глътка свеж въздух, така че защо не съживите косата си, за да съответства на сезона на обновения живот?

Зимата най-накрая приключи, но щетите от сухия въздух и ниските температури остават. Пролетта и лятото са добре дошла промяна, но смяната в климата може да причини още повече щети на косата ви, ако не сте подготвени.

Точно както сменяте гардеробите с настъпването на новия сезон, трябва също така да промените и преоцените грижата за косата. Смяната на сезоните влияе върху това как се обличате, ядете и дори как пътувате. Също така трябва да промените начина, по който се грижите за косата си. Начинът, по който се грижите за косата си през топлото време, трябва да бъде значително по-различен от този, който следвате през зимата. Това е още по-важно, ако живеете в климат, който има високи температури през пролетта и лятото.

Именно затова е важно да подготвите кичурите си за преминаването от зимата към пролетта, за да можете да се наслаждавате на красива, блестяща и подхранена коса през цялата година.

Шест съвета за здрава коса през пролетта

1. По-малко горещи инструменти

увредена коса,

Снимка: iStock

Пролетта може да бъде чудесно време да оставите косата си да почине от използването на горещи инструменти като маши, сешоари и преси. Позволете ѝ да изсъхне сама след баня, не я оформяйте толкова често и просто я дръжте в естествения ѝ вид. Ако все пак решите да използвате топлинни уреди, не забравяйте за спрея за топлинна защита преди това. Можете също така да използвате лак за коса със слънцезащитен фактор, за да предпазите кичурите си от вредните слънчеви лъчи.

2. Изсушете се на въздух

Пролетта е отлично време да дадете почивка на косата си от изсушаването със сешоар. Оставете кичурите на свобода след баня, като само леко ги подсушите с кърпа. Не забравяйте, че търкането на косата е строго забранено, като вместо това с потупващи движения се отървете от излишната вода. Ако търкате кичурите, нишките в тях отслабват и косата ви става суха, увредена и може лесно да се накъса. Също така използвайте меки кърпи за коса, които да са нежни към нея.

3. Посетете фризьора си

Редовното подстригване е чудесен начин да гарантирате, че краищата ви остават във форма. Посещението при фризьор в новия сезон е лесен трик за по-здрава коса. Така ще се отървете от всякакви накъсвания и изтощени краища, появили се през зимата. Също така може да си направите цялостна промяна на прическата, вдъхвайки нов живот на външния си вид.

4. Кажете „Сбогом“ на къдренето

Цялата тази топлина и влажност може да е добре дошла промяна, но винаги носи със себе си и малко нежелано накъдряне. Повишената влажност след студено време допринася за къдрава коса, което може да е досадно за много хора. Борете се с проблема, като използвате серум против накъдряне. Нанасянето му върху влажна коса ще помогне за задържане на влагата и ще изглади кутикулата.

увредена коса,

Снимка: iStock

Що се отнася до оформянето, по-леките гелове, стилизиращи кремове и мусове са страхотни за пролетния сезон. Когато избирате своя мус, потърсете такъв с полимери или съполимери, което е вид съставка, която покрива косата ви за защита и се бори с влагата. Не забравяйте, че винаги трябва да четете етикетите на продуктите, за да бъдете една крачка пред горещините.

Нова прическа – цветовете на пролетта

Нови прически – италианският боб ще диктува през пролетта

Грижа за косата – маслото от лук е новият любим продукт

5. Балсам, балсам и пак балсам

Да, използването на балсам през всички сезони е важно, особено за по-суха коса. Прибавянето му към вашата рутинна грижа ви гарантира, че косата ви е в идеална форма и готова за летните жеги. Инвестирайте в балсам за допълнително овлажняване. Ако косата ви започне да изглежда по-отпусната или по-мазна, преминете на протеинов балсам.

6. Диета

Вие сте това, което ядете. Здравето на косата наистина започва отвътре навън и вниманието към храната, която приемате, ще даде на кичурите ви така необходимите хранителни вещества. Не забравяйте да ядете богата на питателни вещества храна, която насърчава растежа и дълголетието.

Омега-3 мастни киселини помагат на косата да расте блестяща и мека. Плодовете съдържат витамин С, който произвежда колаген, който пък значително укрепва косата. Пъпешите, сладките картофи, морковите и тъмните листни зеленчуци са чудесен източник на бета-каротин и тялото ви ще преобразува това съединение във витамин А. Известно е, че витамин А насърчава цялостното здраве на косата, така че е изключително важен за добавяне в рутинната грижа.

витамини, добавки,

Снимка: iStock

Всичко се подмладява през пролетта по естествен път. По-топлото време е идеален момент да възстановите косата и да подобрите състоянието ѝ, така че защо не се възползвате и не приложите тези шест прости съвета, за да подобрите здравето на кичурите си.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
oo...daaaa.....nepriatno e....az i zatova sum s muni4ka kosi4ka
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар