IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов сезон, нова прическа – боядисайте се в черешова кола

25 март 2023 15 00

Актуалният цвят в косите ни връща в 2000-те години

IStockphoto

IStockphoto

Настъпването на пролетта ни кара да се променим. Едни започват спазване на хранителен режим, тренировки, спорт, докато други се решават на нова прическа. Ако подстригването за вас не е достатъчно, то сигурно вече обмисляте да смените цвета на косата. И преди да сте го направили, бързаме да ви кажем кой е най-актуалният тон за сезона. Става дума за черешова кола, която ще промени схващането, че само по-възрастните избират червеното.

През последните няколко месеца тенденцията, чието оригинално име е „Cherry Coke“, става все по-популярна. Въпросният цвят, който е нещо като смесица между кафявото на колата и наситеният червен цвят на плода череша, отива повече на тъмнокоси. Но не си мислете, че не изисква поддръжка!

Макар да предполагате, че боята с цвят черешова кола е сравнително нова, трябва да знаете, че тя е измислена преди десетилетия. Според стилисти тя напомня много за косите през 2000-те години. И ето че за пролетта ще се използва много по-често.

Какъв точно цвят е „Cherry Coke“?

Дори и да не са избрали точно същия цвят, наскоро много звезди доказаха, че червеното отново е на мода. Да вземем например новата прическа на Криси Тейгън или пък тази на Меган Фокс.

„Това е наситено бордо с червен тон и е наистина красиво за тъмна брюнетка“, казва Саси Медчил пред Popsugar.

Специалистът разкрива, че трудно ще получите въпросния червен цвят с тъмния оттенък на колата в домашни условия. За да не се разочаровате или да не си съсипете косата, се обърнете към опитен колорист. Той ще прецени дали да ползва една боя или да смеси няколко, за да стане идеалната черешова кола.

По думите на Медчил, винаги, когато се боядисвате в червен цвят, е добре да носите снимки, за да дадете нагледен пример на фризьора какво точно да постигне върху косата ви.

Черешовият цвят невинаги става с едно боядисване

Всичко зависи от това дали косата е с вашия естествен цвят или е боядисвана многократно. Преди да предприемете каквото и да е, трябва да сте наясно, че червеният цвят (какъвто и да е той), изисква по-специална поддръжка.

Дълга коса – колко често трябва да я подстригвате?

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

Перфектната коса – постижима е с тези шест съвета от фризьори

Може да ви се наложат няколко посещения на салона и боядисване, преди да получите цвета „Cherry Coke“, който искате.

За да поддържате черешовата си грива, трябва да си купите качествен шампоан за боядисана коса. Инвестирайте и в подходящ балсам, с който да запазите червения пигмент в косъма за по-дълго.

Не забравяйте, че ако ползвате прекалено често преса, сешоар или маша за коса, ще се разделите със страхотния червен цвят по-бързо от очакваното.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари