IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната коса – постижима е с тези шест съвета от фризьори

15 януари 2023 18 00

Какво трябва да правите през тази година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Познавате ли онова чувство в стомаха, когато погледнете снимка на любимата си звезда или известна личност в социалните мрежи и забележите прекрасната ѝ коса? Кичури, които са сякаш от коприна и се стичат като водопад по гърба на човека. Перфектна текстура, плътност и цвят, които все едно са извадени от приказка или направени с фотошоп.

По принцип намесата на някаква компютърна технология или обработка не е изключена, но в повечето случаи става въпрос за правилна и последователна грижа за косата. В това число се включват не само начинът на поддръжка, по-малкото използване на топлинни уреди и изсушаващи съставки, но също така и цялостният начин на живот.

За да ви помогнем да имате по-блестящи и плътни кичури през тази и следващите години, ние събрахме няколко професионални съвета от фризьори, които трябва да следвате. От промяна в начина на хранене до използването на правилни продукти – всичко това има значение за перфектната коса.

Шест съвета за перфектна коса

1. Започнете диета за коса

Всяка добра прическа започва със здрава коса. Мислете за вашата рутинна грижа за косата като за рутинния си грим – без добра основа е почти невъзможно да получите изискан вид. Ако косата ви не е здрава, е много по-трудно да постигнете модерни стилове, които виждате при много знаменитости. Здравата коса ви дава блясък, обем и е много по-послушна.

► Следвайте здравословна диета

Уверете се, че ядете балансирана диета от протеини, въглехидрати и мазнини с всичките си микронутриенти. Твърде много захар или кофеин определено може да повлияе на начина, по който расте косата ви, както и на външния ѝ вид.

► Поддържайте косата си хидратирана

Косата може наистина да изсъхне от топлинното оформяне, третиране с химикали като релаксанти, боя за коса и твърде много излагане на слънце. Започнете с използването на дълбоко лечение с балсам или маска веднъж или два пъти седмично.

► Отървете се от натрупването

Точно като вашата кожа, косата е склонна да задържа много продукт. Натрупването кара кичурите да натежават много по-бързо, както и да губят този красив блясък. Въведете в рутината си избистрящ шампоан, който да използвате веднъж седмично. Избистрянето на косата ще премахне всяко излишно натрупване, но не забравяйте да го последвате с овлажняващ шампоан и балсам.

► Студен душ

Колкото и да е студено навън, понякога горещ душ невинаги е най-добрият начин да оправите деня си. Опитайте да изплакнете косата със студена вода, точно преди да излезете от банята. Това помага да затворите кутикулата си, което ще помогне за намаляване на накъдрянето и ще осигури желания блясък.

2. Посегнете към правилните продукти

суха, коса,

Снимка: iStock

Косата не ви слуша? Много пъти причината е много проста – използвате грешен тип продукт за вашата коса. Ако видите, че кичурите ви са тънки, важно е да се придържате към леки текстури, които няма да ги утежняват. Средната до гъста коса трябва да се съсредоточи върху добавянето на овлажнители и стилизиращи продукти, за да укротят косъма, без да причиняват натрупване. Къдравата или накъдрена коса се нуждае от много хидратация и трябва да използва плътни формули и богати продукти, за да постигне желания вид.

3. Минимално топлинно оформяне

изправяне на

Снимка: iStock

Ако е възможно да оставите косата си да изсъхне сама, направете го, защото това ще повлияе на здравето ѝ с течение на времето. Опитайте се да минимизирате и топлинното оформяне с маши и преси, защото по този начин ще оставите кичурите ви малко да починат и да се възстановят от предишни процедури, на които сте ги подлагали.

4. Обичайте естествената си коса

сух шампоан

Снимка: iStock

Знаем, че ви е трудно да стоите далеч от душа, когато видите дори и леко омазняване в косата, но е необходимо да устоите на желанието. Използвайте сух шампоан за дните, в които ви се струва, че кичурите ви не са в най-добрия си вид, за да отложите къпането. Най-добре е да минимизирате миенето на косата си на 2-3 пъти в седмицата.

Масло от моной – решението за здрава и мека коса

Дълга коса през 2023? Опитайте чебе

Колоездене за косата – решението за здрави и красиви кичури

5. Добавете малко парфюм

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Притеснявате се от миризмата на мръсна коса? Напръскайте четката с любимия си парфюм и я прокарайте през кичурите, преди да излезете. Това е най-лесният начин да направите косата си още по-привлекателна и секси.

6. Не пипайте косата си

коса, по-здрава

Снимка: iStock

Сега, когато стилът ви вече е перфектен, избягвайте желанието да пипате косата си. Ако искате вашата прическа да издържи цял ден и да остане в идеална форма, а не да изглежда мазна, дръжте ръцете си далеч от нея. След като имате своя перфектен стил, просто разклатете главата и сте готови.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари