IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за 2023 – пет стила за къса коса

9 януари 2023 08 30

Тук всичко се върти около носталгията по миналото

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Късото подстригване винаги е изглеждало като пълно преобразяване и вдъхване на изцяло нов живот на цялостната визия. Тенденциите за къса коса през 2023 година обаче не са съвсем нови.

Тази година тенденциите в косите ще се въртят изцяло около носталгията, което означава, че има по нещо за всеки. Ако копнеете за неоновия блясък от 80-те, ще ви хареса да видите късите коси и къдравите бретони, които отново излизат на сцената. Децата на 90-те години ще оценят лобовете и пиксито, които също ще бъдат сред водещите тенденции. Стиловете от 2000-те години няма да бъдат подминати, като платиненият боб със сигурност ще бъде виждан все по-често.

Ако искате да загубите няколко сантиметра от кичурите си през 2023 година, или просто се опитвате да направите нещо ново с косата си, извадете лист и химикалка и се подгответе да си водите бележки. За вас сме събрали най-горещите тенденции в късите прически за тази година.

Прически за 2023 – пет стила за къса коса

1. „Вълча“ прическа

Ако Джоан Джет промени кариерата си през 2023 година и стане модел, това ще е нейната предпочитана прическа за подиума. Рокендрол рошавата подстрижка, наречена още „вълча“, е на мода от известно време. Били Айлиш е една от върлите ѝ фенки, като късата дължина придава по-свеж и по-актуален вид за новата година.

Фризьорът Нунцио Савиано обожава гъвкавостта на този външен вид. „Това е перфектна прическа, за да подчертаете естествената текстура на косата си“, казва той. Допълва, че може да бъде оформена с бретон, да се изправи или да ѝ се придаде още повече обем чрез маша.

2. Пикси

Пиксито отдавна е символ на безстрашие и радикална промяна. Това е страхотно начало за новата година, като ще ви осигури нужното самочувствие и увереност. Фризьорът Джерард Карузо препоръчва да занесете снимки в салона, за да покажете точно какво искате.

Ако имате проблеми с намирането на перфектното пикси, помислете за естествената си текстура и работете с нея, а не срещу нея. Освен подстригванията на всеки шест седмици, за да се запази дължината, пиксито изисква и повече поддръжка, за да изглежда стилно всеки ден.

3. Лоб от 90-те

90-те години на миналия век са едно от основните вдъхновения през тази година независимо дали говорим за мода или прически. Именно затова фризьорите прогнозират, че лобът ще бъде един от предпочитаните стилове на подстригване, като това е компромис между къса и дълга коса. Освен това ви придава хубав подскачащ ефект, но в същото време няма да ви пада върху очите.

Шели Грегъри препоръчва да поискате от вашия фризьор подстригване точно над раменете с плътни слоеве за допълнително раздвижване. Визията е подходяща за повечето форми на лицето, но е особено впечатляваща при по-гъста коса, която може да покаже люлеещата се форма.

4. Френски боб

Бобът е къса прическа, която обикновено завършва някъде около брадичката. Френският боб обаче е малко по-различен, като дължината му е по-къса, обикновено свършваща някъде между челюстта и ухото. Може да се носи по безкрайно различни начини, но е изключително привлекателен с добавяне на бретон.

Нови прически: Бела Хадид се боядиса в един от задължителните цветове за зимата

Зимни прически – кои цветове са актуални?

Зимни прически – девет стила, които ще бъдат навсякъде

5. Платинен боб

Ако новото ви Аз включва промяна на цвета на косата, опитайте платиненорусото, което е най-добро за по-къси подстригвания, като боб, който стига до брадичката. Резултатът е прическа от 2000-те години, като изглежда най-добре на хора с естествено светла коса. Ако сте с тъмен естествен цвят, пригответе се да останете повече време в салона, защото ще трябва да бъдете изрусени.

Кажете на вашия фризьор, че искате двойно обработено русо. Поискайте един плътен цвят без жълти или месингови тонове. В този случай по-студените тонове са ключови. Цветът е красив, но си има цена – корените трябва да се боядисват на всеки четири седмици.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари