IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимни прически – девет стила, които ще бъдат навсякъде

10 декември 2022 15 00

Нов сезон, нова визия

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Както казваха в популярния сериал „Игра на тронове“, зимата идва. Вече сме в декември, което означава, че краят на 2022 година е съвсем близо, а с това и началото на поредната зима. С настъпването на по-студените и по-снежни дни, е добре да помислим и за промяна във визията, като се фокусираме главно върху прическата.

Може да сме в началото на новото десетилетие, но най-големите тенденции в косите за тази зима са предимно модерни възприятия на миналото. Емблематични прически от 70-те и 90-те години са все още живи и здрави, благодарение на визии от червения килим и социалните мрежи. Вземете пример от френския бретон на Ан Хатауей или обемните къдрици на Джей Ло. И двата вида са възкресени от миналото, но са с няколко корекции, за да изглеждат свежи и модерни.

Носталгията по отминалите десетилетия очевидно се е настанила в днешно време, което ни кара да заложим на малко по-различни прически за зимата. За да ви помогнем в лудото търсене на подходящ стил, ние ви предлагаме девет подстригвания, които ще са на мода през следващия сезон.

Зимни прически – девет стила, които ще бъдат навсякъде

1. Френски бретон

Секси, без усилие и о, толкова шикозен. Този стил е за историческите книги и никога няма да излезе от мода. Изглежда страхотно с всякаква дължина на косата и е много лесен за оформяне през по-студените месеци.

Ан Хатауей

Снимка: Getty Images

Ако не сте сигурни дали този външен вид е за вас, фризьорите ви уверяват, че той е ласкав за всяка форма на лицето. Единственото нещо, което те отбелязват е, че е необходима много поддръжка, за да запазите стила, като ще ви се наложат чести посещения в салона и използването на горещи уреди като преса за коса.

2. Пластове от 90-те

Експертите вярват, че това ще бъде водеща прическа за сезона и имат основателна причина – тя е жива, създава се без усилие и е дълга. Този стил не изисква използването на сешоара, защото изсъхването му на въздух го прави още по-красив и подскачащ. За да го постигнете, ще трябва да си направите обемно изсушаване веднъж, като е добре да го направите в салона, за да се сдобиете с пластовете на Джей Ло от 90-те.

За по-малко подскачащ вид, но също толкова красив, по-малките къдрици ще ви свършат работа. Помислете за плажните вълни от това лято, които бяха навсякъде около нас. Въпреки че през зимата плажът ни е доста далеч, това не означава, че не можем да пренесем приятните спомени в зимата.

3. Пеперудена подстрижка

Описана от легендарния фризьор и основател на едноименната марка Фредерик Фекай като модерен обрат на класическия шаг и любимия стил „Рейчъл“, пеперудената прическа ще продължи своето царуване и през зимата. Фекай споделя, че харесва стила заради неговата универсална ласкателност за всички форми на лицето и типове коса, добавяйки невероятен обем и текстура към по-дългите кичури. Тук крилата на пеперудата са създадени с по-къси слоеве, рамкиращи лицето, които кацат на нивото на брадичката, а след това се смесват безпроблемно с по-дълги слоеве, които кацат на нивото на раменете.

За още по-голямо въздействие, Фекай казва да помолите вашия фризьор да добави очертаващи лицето микроакценти, за да придаде на косата ви повече измерение. Сега ключът към постигането на този външен вид е в добавянето на обем и движение, което може да се усили чрез текстуриращ спрей или като избутате косата си назад и оформите тънки, подстригани части със стилизиращ крем.

4. Класически боб

Тъй като толкова много от нас се сблъскват с няколко допълнителни сантиметра през новата година, не е изненадващо, че драматичните подстригвания са популярни през последните години. И те ще продължат да бъдат в центъра на вниманието и тази зима. Множество фризьори прогнозират, че острият боб ще продължи да бъде най-добрият избор за всеки, който иска по-къса прическа.

Елизабет Олсън придаде на визията си малко блясък от Стария Холивуд за наградите „Еми“ през 2021 година, оформяйки прическата си настрани и с леки вълни. Преди да пробвате каквото и да било с косата си, не забравяйте да използвате топлинен защитен спрей.

Елизабет Олсън

Снимка: Getty Images

Красотата на тази прическа е, че може да се персонализира към всяка текстура на косата. Това е толкова гъвкав, класически външен вид, че независимо от дължината ви, може да изглежда шик и готино. Яра Шахиди демонстрира колко красиво изглежда острият боб върху къдрава коса с подстригване до нивото на брадичката и страничен бретон.

За фина коса е добре да си направите много остри ръбове, за да добавите обем. За средна или гъста коса, можете да добавите призрачни слоеве, за да премахнете тежестта и да добавите малко движение. А за гъста вълнообразна или къдрава коса, стилистите предлагат да имате по-дълги кичури, за да отворите лицето.

5. Дълги накъсани слоеве

За всеки, който обича своята дълга, пандемична коса, дългите накъсани слоеве ще добавят движение към текущата ви дължина и ще почистят всички рошави краища, като добавят и движение. Тази техника за подстригване може да се направи във всички текстури, но единствената цел е да създадете форма според дължината ви. Фризьорите споделят, че дългите накъсани слоеве също са класическа подстрижка за зимата.

Ако имате фина коса, поискайте пластове около лицето. За средна до гъста коса, ако сте привързани към дължината си, помолете фризьора първо да наслои външния вид и след това решете колко дължина да премахнете. Понякога просто добавянето на много слоеве може да ви даде точно обема и отскока, които търсите. Къдравата и вълнообразна коса може да се възползва от „въздушно подстригване“. Това е, когато оставяте косата си да изсъхне естествено и я подстрижете докато е суха и е в най-естествената си форма.

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

Прически за есента и зимата: Дженифър Гарнър със свежо предложение

Прически 2022 – къдрава вълча подстрижка

6. Шаг

Красотата на прическите от 70-те години е, че подстригването с много слоеве се съчетава добре със или без бретон и става за почти всеки тип коса и дължина, а да не започваме и с всичките възможности за оформяне. Това е толкова универсален стил, който работи за всички текстури на косата и има множество версии, с които да добавите обем и сексапил на визията. От дълги и знойни прически като Бриджит Бардо до модерни като на Майли Сайръс.

Използвайте мус или солен спрей, за да подобрите собствената си текстура. Изсушете със сешоар, като косата ви трябва да е обърната напред и надолу. След това вдигнете дясната страна нагоре и завършете със спрей за текстура или изглаждащ серум по краищата и сте готови.

7. Мълет

Всичко, което е старо, в крайна сметка отново става ново и виждаме мълетите във визията на някои от любимите ни звезди като Риана, Зендая и Майли Сайръс. Привлекателното тук е, че прическата може да бъде пригодена към текстурата на косата ви.

Риана беше една от първите звезди, които се опитаха да направят мълета отново популярен и се справиха без никакви проблеми. За къдрава визия като нейната, подгответе косата си с крем за подобряване на къдриците, след което изсушете със сешоар с приставка за дифузер. След като косата ви е суха, издухайте къдриците в корена и завършете с мист за коса.

8. Модерната „Рейчъл“

Да, известната прическа, която Дженифър Анистън носи през 90-те години в сериала „Приятели“, се завръща. Този външен вид се състои от класически рамкиращи лицето кичури, които са малко по-късо подстригани от останалите. Те могат да започнат от носа до линията на челюстта и са огънати в долната си част, за да прегърнат лицето. Това подчертава специфични негови черти.

Хейли Бийбър изпробва емблематичната „Рейчъл“, приковавайки още повече вниманието на младото поколение към прическата от 90-те.

9. Бретон от 70-те

Бретонът ще бъде доста популярен през тази зима. Меки секси кичури като бретона на Камила Мороне до израснал бретон под формата на завеса са едни от най-популярните версии. Те работят с повечето текстури и са чудесен начин да освежите външния вид, без да правите компромис с дължината.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
da sme jivi i zdravi , az i bez kosa i bez pri4eska moga .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар