IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

19 ноември 2022 10 30

Всичко, от което се нуждаете в косата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Накъдето и да погледнем, изглежда, че сме заобиколени от носталгични препратки, модни изявления и трикове за красота. Дори знаменитостите започват да се завръщат към старите си корени, говорейки, разбира се, за възобновената връзка между Дженифър Лопес и Бен Афлек.

Но специално изглежда, че 90-те години доминират в индустрията за коса – от прекомерни кичури до буйни къдрици. И според множество експерти, разхвърляните бретони, подстригванията в стил пикси и косата на пластове ще бъдат популярни през есента и зимата.

Независимо дали сте живели през това десетилетие или само сте чували и гледали за него, 90-те години се превърнаха в голямо вдъхновение в последно време. Широките дънки, пухените елеци, дългите оперни ръкавици и какво ли още не, намериха място в модата, а тършуването из гардероба на мама и баба може да ви спести няколко обиколки из мола. Дрехите им, които доскоро смятахте за ненужни, със сигурност ще ви влязат в употреба през следващите месеци.

Но не само модата от 90-те прави своето завръщане. Прическите също преживяват ренесанс, който започна още от лятото и се пренесе в есента, а ще бъде и на преден ред през зимата. За щастие, имаме няколко знаменитости, които могат да ни послужат за вдъхновение при следващото ни посещение в салона, независимо дали искаме къдрици, права коса, пикси или нещо още по-късо.

Прически за есента и зимата – стилове от 90-те, които се завръщат

1. Сплетен кок

Габриел Юниън

Снимка: Getty Images

Няма по-голям показател за момиче от 90-те години от високия сплетен кок на върха на главата. Вземете за пример Габриел Юниън, която е оставила част от плитките си да се спускат от едната страна на лицето, създавайки още по-красив стил от изминалото десетилетие.

2. Разрошен бретон

Деми Ловато

Снимка: Getty Images

Деми Ловато е една от звездите, която често се завръща в 90-те години, за да почерпи вдъхновение за визията си. Този път тя заложи на разрошен бретон, който е доста къс, но все пак има видима разлика от изправените си колеги. Изпълнителката го съчета с прическа от гръндж ерата на 90-те, когато беше популярна по-къса коса отпред и по-дълга отзад.

3. Пикси

Руби Роуз

Снимка: БГНЕС

Ако искате още по-къса прическа от тази на Деми Ловато, заложете на пикси. То не се нуждае от много поддръжка, което го прави идеално за времето, когато не ви се излиза от вкъщи. Макар много хора да свързват стила с лятото, защото е по-къс, той е идеален и за по-студеното и ветровито време, като няма да ви се налага да се справяте с хвърчащи кичури, които могат да попаднат в устата или лицето ви. Още по-хубавото е, че ще можете да носите шал и шапка, без да се притеснявате от разваляне на прическата.

4. Рейчъл

Кой не знае прическата на Рейчъл от „Приятели“, кой не е чувал за нея? Макар сериалът да приключи през 2004 година, ефектът му все още се усеща, благодарение на повторенията по телевизия и онлайн стрийминг услуги. Културният феномен създаде множество тенденции в красотата и модата, но на първо място си остава прическата „Рейчъл“, с която Дженифър Анистън се появява в първите три сезона.

Стилът се отличава с множество слоеве, като е известен с това, че едната част от лицето е малко по-скрита от другата. Постепенно прическата се превръща в емблематична за 90-те години, но в последно време отново започна да набира голяма популярност.

Идеи за прически, вдъхновени от нашумялата млада звезда Флорънс Пю

Прически за есента: Кестенявото е любимо на звездите

Ролки за коса вместо маша – сред тенденциите за есента

5. Обемни прически

Преди сешоарът да се превърне в любим инструмент на Кейт Мидълтън, Синди Крауфорд го използваше за създаването на обемната си прическа. Супермоделът от 90-те често се появяваше с леко разрошена коса, която беше заметната на една страна и стоеше няколко сантиметра нагоре. В краищата си прическата бе прекрасно завита на меки къдрици, привличайки още повече вниманието.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари