IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни тенденции при косата: Тъмният шоколад е цвят номер едно

8 ноември 2022 08 30

Косата ви ще изглежда още по-красива с този нюанс

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако имаше цвят на косата, еквивалентен на шикозна, мека, универсална памучна тениска, това щеше да е богата, шоколадова брюнетка. Дълбокият шоколадов нюанс е ласкателен за абсолютно всички, без изключение. Това е страхотен цвят както за студени, така и за топли тонове на кожата и придава на всеки тип коса и текстура по-наситено и блестящо излъчване.

„Това, което прави тъмния шоколад красив цвят са множеството тонове, които помагат за отразяването на светлината“, казва колористът Джордж Папаниколас. По думите му, тези тъмни нюанси помагат за отразяването на светлината и придават на косата по-естествено движение.

Въпреки че наситената брюнетка е популярен избор на цвят всяка есен, тази година тя се издига до още по-голяма слава заради знаменитости и инфлуенсъри, които се боядисват по този начин.

Тенденцията

Тенденцията за наситена шоколадова брюнетка се характеризира с дълбок, шоколадов тон на кафява коса, смесващ множество дълбоки нюанси, за да се създаде блясък и измерение. Когато наистина се сдобиете с шоколадов нюанс, той има дълбочина, блясък, богатство и малко топлина. В зависимост от вашите подтонове, фризьорът ви може да избере да включи комбинация от червени нюанси на брюнетка, за да подобри топлия тон на кожата, или пък да заложи на кестеняви, за да ги съчетае със студения тон на кожата.

Въпреки че всеки основен цвят може да създаде наситен оттенък на брюнетка, тези, които имат естествено тъмна коса, ще прекарат по-малко време в салона, за да постигнат желания резултат. За хората, които имат тъмна коса със светли кичури, процесът може да е много прост, тъй като ще имате нужда само от боядисване на по-светлите участъци в по-дълбоки нюанси на кафе или канела.

Ако естественият ви тон е от среден до тъмнокафяв, ще имате най-малко нужда от поддръжка. В този случай има по-малка разлика между новия цвят и растежа на корените, така че повторното ходене в салона може да се отложи с шест до осем седмици. При хората с естествено светла коса обаче ще се наложи посещаване на фризьора на всеки две до четири седмици.

Най-общо казано, Папаниколас съветва да се отклонявате на не повече от два нюанса от естествения ви цвят на косата, когато избирате наситен тон на брюнетка. Всяко по-тъмно ниво може да изглежда грубо, а всяко по-светло – месингово. Ако имате руса основа, преминаването на повече от два нюанса по-тъмно, ще направи така, че да изглеждате сякаш имате светли корени, които са израснали много бързо.

Другото нещо, което трябва да имате предвид, е дали сте изрусявали косата си преди. Ако сте го правили, това може да накара кафявия тон да избледнее много по-бързо и да имате нужда от опресняване на блясъка по-рано. Както при всяка салонна услуга, колко бързо ще избледнява цветът зависи от това колко често миете косата си, колко често използвате правилен шампоан и балсам, безопасни за боядисана коса, и колко често използвате топлинни инструменти за оформяне.

Предишно изсветлената коса може да се наложи да премине през няколко сесии, за да получи този наситен шоколадов нюанс. Освен времето, което ще прекарате в салона, за да постигнете цвета си, интензивността му може да затрудни повторното изсветляване на кичурите. Процесът към преминаване от изкуствено тъмна към по-светла коса е много по-трудоемък и скъп.

Идеи за прически, вдъхновени от нашумялата млада звезда Флорънс Пю

Прически за есента: Стридено сиво е най-предпочитаният цвят

Тиквено лате – най-популярният цвят за коса за есента

Независимо дали работите с изсветлена коса или с естествения си тон, можете да удължите живота на оттенъка като инвестирате в безопасни за цвета шампоани и балсами, които да използвате всеки път в банята. Също така е важно да включите в рутината си лечение за отлагане на пигменти или гланц веднъж седмично. По този начин ще възстановите връзката в кичурите, която може да помогне за укрепване и подхранване на косата.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари