IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента – шест стила, които да опитате веднага

1 ноември 2022 10 30

Подгответе се да ги запазите в галерията си с вдъхновения

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма какво да се лъжем – 2022 беше година, изпълнена с множество събития. От постоянното изчезване и завръщане на пандемията, свалянето и слагането на маски до започването на война.

И тъй като годината не толкова бавно се изнизва, няма спор, че с промяната на сезоните се наблюдава и задължителната промяна във визиите. Прическата е едно от нещата, които винаги претърпяват промяна, когато температурите се покачат или понижат. След като през пролетта и лятото се нагледахме на все по-ярки цветове и къси кичури, есента е време за нещо по-приглушено и по-дълго.

Есента носи със себе си свеж въздух, падащи листа и настроение за коледните и новогодишните празници. И може би тази година, повече от всякога, може да е хубаво да отбележим новия сезон с нова прическа. Това не само е лесен начин да промените външния си вид, но също така е и чудесна възможност да отрежете изтощените краища и да се справите с всяко увреждане на косата, причинено от лятото.

Прически за есента – шест стила, които да опитате веднага

1. Вдъхновение от 90-те

Една от определящите прически от ерата на супермоделите е обемната коса. Тази година тя се завръща с пълна сила, но е важно да се уверите, че използвате правилните инструменти и последваща грижа. По отношение на техниката, не забравяйте, че посоката на издухване със сешоар е ключова.

За да постигнете най-голям обем там, където косата ви огражда лицето, насочете кичурите си встрани от лицето. В горната част на главата насочете косата нагоре и към лицето, което ще я накара да заеме най-ласкавата форма, когато падне назад. И тъй като топлината е вредна, не забравяйте да нанесете масло за коса или балсам без отмиване след стилизиране, за да инжектирате необходимата влага обратно в кичурите.

2. Остър боб

Докато миналата есен в центъра на вниманието попадна извитият боб, правият и с остри краища стил се завръща през този сезон. Острото боб подстригване, известно още като нарязан боб, ще бъде една от най-големите тенденции тази година. Това е прическа с много къса или средна дължина, която се подстригва с остри краища и не изисква много поддръжка.

3. Бебешки плитки

Едновременно фина и лесна за постигане, тази прическа е една от най-големите тенденции за красота от 90-те години, която се възражда през този сезон. Бебешките плитки бяха хит още през лятото, когато бяха съчетавани с меки, разрошени плажни вълни, но за есента те са начинът една семпла прическа да се превърне в нещо интересно. Едно от най-популярните предложения е добавянето на единични микроплитки, обграждащи двете страни на лицето.

4. Модерен мълет

Всички познаваме класическия мълет – официален отпред и парти отзад. Но тази прическа всъщност има множество разновидности по форма, дължина, със или без бретон, като стилът няма скоро да се скрие от полезрението ни. Може да изберете да последвате примера на Майли Сайръс с къс бретон или пък да заложите на по-модерни стилове, като оставите по-голяма дължина отзад, но бретонът да рамкира лицето ви.

5. Големи шноли

На тазгодишните модни дефилета не видяхме само завръщането на дрехите от 90-те, но и на аксесоарите. Именно затова добавянето на шноли и фиби от минали десетилетия попада в класацията за популярни прически, като това е най-бързият начин да промените външния си вид, без да променяте цялостната си визия или да използвате горещи инструменти.

Големите шноли са изключително популярни през последните години. За да използвате тенденцията по оптимален начин, опънете косата си назад в ниска опашка, оставяйки няколко кичура отпред, след това я завъртете нагоре и завъртете около палеца си за перфектното усукване. Поставете шнолата и завършете със спрей за обем.

6. Пикси

Ако сте готови за нещо по-смело и драматично, изберете супер късото пикси. Тази смела прическа е особено добър избор за хората с права, фина коса. Ако кичурите ви са по-дебели и къдрави, това ще изисква доста повече усилия в отдела за ежедневно оформяне. Елегантните слоеве добавят много текстура и разнообразие, а есента също е чудесно време да включите тънък бретон, тъй като няма да ви се налага да се справяте с влажността и потта, които бяха водещи през лятото.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )