IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 трика за хубава коса, които фризьорът не ви казва

25 октомври 2022 12 30

Грижа за косата за красиви и плътни кичури

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дори за най-квалифицираните любители на красивата коса е трудно да пресъздадат ефект като от салона. Това не се дължи само на експертизата и професионалните инструменти, които фризьорите имат и използват умело, но и на богатите им знания. Всички те са натрупали безброй умни съвети, които правят косата ви по-гладка, по-обемна и по-добре оформена.

По време на пандемията много от нас се опитаха да постигнат желания резултат, без да ходят в салона, но това често се превръщаше в истинска катастрофа. В един момент дори се благодарях, че работя от вкъщи, защото експериментите ми с прическата станаха твърде оптимистични и никак не ми отиваха. Изолацията даде време на косата ми да се възстанови и отново да се завърне към първоначалния си блясък.

Но всичките тези третирания, независимо дали са в салона или у дома, оказват влияние на кичурите и тяхната плътност и сила. Колкото и да искаме перфектна прическа, тя идва с определена цена, която плащаме след време. Има обаче няколко трика, с които да забавим негативните ефекти и да се насладим на желаната коса за по-дълъг период от време.

Осем трика за красиви и плътни кичури

1. Витамин С за обем и цвят

Това е трик, който колористите използват от години, тъй като витамин С премахва натрупванията от продукти, замърсяването и прекомерното оцветяване. Съставката освежава цвета, без да го променя, и предотвратява сплескване на косата и утежняването на корените.

косъм, фоликул,

Снимка: iStock

Детоксикираща терапия за коса е чудесен избор за наскоро боядисани кичури. Използвайте я навсякъде с изключение на корените, тъй като тя може да ги направи по-светли. Ако сте се подложили на балеаж, издърпайте няколко големи части и нанесете продукта с витамин С по дължината и краищата за повече яркост.

2. Копринено скрънчи

Независимо дали имате права, вълниста или къдрава коса, губите обем през нощта. Спането с вързана коса придава на корените ви малко повече повдигане и създава обем, който ще се задържи по-дълго време, докато лежите върху косата си в продължение на нощта. Сухата или мократа коса работят еднакво добре тук.

скрънчи, ластик

Снимка: iStock

Единственото, което се изисква от вас, е да изберете правилния ластик. Коприненото скрънчи играе ключова роля тук. То намалява триенето, напрежението и начупването, които могат да се причинят от традиционния ластик за коса.

3. Не пипайте косата

Фризьорите често откриват много повече накъсвания на косата от едната страна, тъй като това е мястото, което е докосвано най-много от ръцете ви. Постоянното пипане в крайна сметка ще причини щети, така че е добре да внимавате колко пъти премятате косата от едната на другата страна. По този начин ще я запазите не само по-плътна, но и ще предотвратите омазняване.

4. Плитките правят перфектни вълни

плитки istock

Снимка: iStock

Снимка: Pexels

За истински вълни с много издръжливост, се откажете от фибите и шнолите. Разделете косата си на четири сплетени секции – две отпред и две отзад. След като сте ги закрепили с ластик, масажирайте всяка плитка, за да я разхлабите леко. След това прокарайте преса по всяка от тях за пет секунди при не по-висока температура от 180 градуса. След като косата се охлади, отстранете ластика и я срешете с пръсти.

5. Топлина за повече обем

Издухайте косата си добре с горещ въздух, преди да я оформите. Ще получите незабавен обем и текстура, а и по-голяма устойчивост. За да създадете разхлабен разрошен кок, опитайте да вържете косата си на опашка, след това я срешете леко назад, след което я навийте. Това ще действа като мека възглавница, помагайки да задържите кока на място.

6. Избягвайте горещия душ

Супер горещата вода може да лиши косата ви от етерични масла, което ще предизвика сухота. Това е особено вярно за хора с къдрава текстура. Намалете температурата и вместо това изберете къпане с хладка вода.

7. Попивайте косата, не я търкайте

халат, мокра

Снимка: Pixabay

Сушенето на къдрава коса е дълъг процес, тъй като, за да получите добра текстура, трябва да я изсушите от мокра до напълно суха. Именно затова е добре да използвате потупващи движения, вместо да търкате кичурите, като по този начин предотвратявате накъсване. Изберете бамбуковите кърпи, които са по-нежни и по-абсорбиращи от памука.

8. Шампоан против заплитане

Според експерти, повечето хора търкат средната дължина и краищата на косата си, докато се мият с шампоан. Именно това е моментът, в който възникват заплитания, тъй като кутикулите на косата се повдигат, когато са набъбнали с вода и повдигнатите кожички могат да се заключат заедно, причинявайки заплитане.

шампоан, взимане

Снимка: iStock

Най-добрият начин да спрете този процес е да концентрирате шампоана върху скалпа. Достатъчно е продуктът да достигне до краищата по време на изплакване, като през това време той ще е събрал повърхностната мръсотия и ще остави косата чиста и без щети.

За още съвети от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 1 година )
Бла, бла, бла. Това го знае и баба ти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар