IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ботокс за коса – какви са предимствата му в края на лятото?

5 септември 2022 10 50

Той става за всеки тип

IStockphoto

IStockphoto

Ботокс за коса – знаете ли кои са основните му предимства? Въпросният продукт действа като балсам и същевременно възстановява косъма след увреждане. Затова може да бъде онова, което да включите в грижата си при смяната на сезоните.

Ако в края на лятото вашата грива е суха, чуплива и без блясък, то може да помислите за лечение със специален ботокс за коса. Той няма нищо общо с ботулиновия токсин, който се инжектира в кожата.

„Ботоксът за коса е 100 процента веганско, дълбоко овлажняващо лечение, което ще запази текстурата на косата ви непокътната, като същевременно я остави по-гладка и по-хидратирана отпреди“, казва стилистът Кайла Чамброне. Тя уточнява, че името на продукта се дължи на начина, по който действа. Тоест той запълва несъвършенствата по косъма, придавайки плътност и блясък, „запечатвайки“ накъсването.

Какво точно е ботокс за коса и кога ви е необходим?

суха, коса,

Той е нехимичен концентрат, който може да включва съставки като витамин В5, витамин Е, колагенов комплекс, антиоксиданти и масла. В зависимост от неговата марка. тези съставки намаляват признаците на стареене на кичурите – от чупливи до сухота и липса на блясък. Например колагенът насърчава възстановяването на косъма, а маслата допринасят за омекотяване и запечатване кутикулата на косъма.

Все пак, идеалното време за лечение с този ботокс зависи от увреждането на косата. Всичко зависи от текстурата и желания резултат. Но обикновено продуктът трябва да остане върху косата от 20 минути до един час.

Какви са ползите от лечението на косата с ботокс в края на лятото?

Всички знаем, че косата става суха, чуплива и дори нацъфтяла след месеци, през които е била изложена на слънце, солената вода или тази в басейните. И на прага на есента се нуждае от освежаване. След подстрижката, много жени се боядисват, но специалистите съветват да пропуснат това и да потърсят ботокс за коса. С него ще намалите и досадното накъдряне след баня, като при добър развой, ще имате по-гладка, блестяща и здрава грива за два до четири месеца.

Може да се каже, че този продукт за коса е нещо като поддържащо лечение. Чрез него ще добавите протеини и хидратиращи елементи към косъма и скалпа. Разбира се, трябва да се доверите на лицензиран козметолог, който да извърши терапията с ботокс.

коса, суха

IStock

Ботоксът става за всеки тип коса

Друго важно негово предимство. Той не съдържа агресивни химични съставки, които вредят на косъма. И може да се ползва независимо дали тя е естествена, боядисана или третирана с някакви маски, пълни с химикали.

Боток за коса могат да ползват жените, които имат твърде изтъняла и увредена от слънцето коса. Или тези, които искат по-лесно изглаждане, без да се подлагат на кератинова терапия. Лечението им трябва да бъде от един до три пъти седмично според състоянието. Важно е след това да се ползва шампоан без сулфати и парабени, като се спи със специална шапка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари