IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата – 3 съставки, които да включите в рутината

4 септември 2022 10 30

Кичурите ви заслужават хидратиране, изглаждане и почистване

Снимка: Element5 Digital, Unsplash

Снимка: Element5 Digital, Unsplash

Активните съставки са главните герои в грижата за кожата. Те доказано се насочват към специфични проблеми и променят визията ви към по-добро. Сега тези чудотворци се използват и за обогатяване на формулите за грижа за косата.

Когато се включват в шампоани, балсами, процедури без измиване и други, някои активни съставки – като хиалуронова киселина – могат да направят всичко – от хидратиране на скалпа до укрепване на слаби, увредени кичури. Тези съставки са толкова гъвкави и мощни за косата, колкото и за кожата.

Три съставки, които да включите в грижата за косата

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е овлажнител, което означава, че привлича вода и помага за хидратирането. Известна със способността си да задържа до 1000 пъти повече влага от теглото си, съставката се намира в безброй продукти за кожа, възстановявайки хидратацията и спомагайки за незабавно запълване на фините линии.

суха, коса,

Снимка: iStock

Когато се включи в грижата за косата, ползите от нея са подобни. Не толкова тайното оръжие помага за възстановяване на влагата на кутикулата на косъма, спомагайки за постигането на гладки, меки и здрави кичури. Тъй като хидратацията от овлажнителите може да се изпари, особено ако климатът е сух, е препоръчително да търсите формули с хиалуронова киселина, които съдържат омекотяващи и оклузивни съставки като липиди, масла и олио. Те ще образуват защитна бариера и ще запечатат тази хидратация.

Колагенови пептиди

Хидролизираните колагенови пептиди функционират като овлажнители, помагайки за хидратиране на кожата. Именно поради тази причина може да ги намерите в кремове и серуми за лице.

спрей за

Снимка: iStock

В грижата за косата, многофункционалната съставка изпълнява няколко ключови функции. Тя не само може да хидратира както кичурите, така и скалпа, но когато се прилага локално, може да помогне за запълване на увредените зони на косъма, осигурявайки временно увеличаване на здравината. За да получите максимални ползи от пептидите, лекари съветват да търсите съставката в лечения без отмиване или серуми за коса.

Мицеларна вода

В грижата за кожата мицеларната вода е известна със способността си да премахва упорит грим от лицето. Тя обаче може да предложи цялостно и нежно почистване и на косата.

избор на

Снимка: iStock

Мицеларната вода се състои от мицели, суспендирани във вода. Тези малки почистващи молекули привличат мръсотия и масло, след което ги отстраняват, без да изсушават косата или кожата. Поради тази причина дерматолози съветват да потърсите шампоан с мицеларна вода, за да премахнете натрупванията в косата и скалпа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
moiata kosa e kusa , mnogo kusa i leka za poddurjane
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар