IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ботокс за коса – може ли да подобри състоянието ѝ?

24 април 2021 13 30

Ето каква е разликата му с този за кожата

IStockphoto

Когато чуете думата ботокс, вероятно се сещате за поставяне на инжекция в определени части на лицето, с което се изглаждат някои негови несъвършенства. Да, той е съюзник номер едно на много хора в борбата им с преждевременното стареене. Но има ли средство, което да върши същата работа за косата?

Лечението на косъма с ботокс тепърва си проправя път сред другите доказани терапии, но според специалисти, то е доста по-ефикасно от това с кератин. Освен това не налага инжектиране, каквото имаме при кожата.

Какво представлява ботоксът за коса?

Той има способността да приглади косъма и действа като балсам, като задържа влагата в дълбочина. Подходящ при по-чуплива и къдрава коса, той може да „укроти“ непокорните кичури, които стърчат, да подхрани косъма и подобри неговата текстура.

Също както ботоксът елиминира бръчките по лицето, така и този за косата се смята за отлично средство, с което да забавите стареенето. Но трябва да знаете, че той не включва ботулинов токсин, а само протеини, витамини, антиоксиданти и други все подхранващи съставки. Най-хубавото е, че не съдържа химикали и затова го наричат ботокс-А.

гладка коса,

IStock

Най-често срещаните съставки, влизащи в ботокса за коса са:

- витамините В5 и Е;
- арганово масло;
- кокосово масло;
- масло от хайвер;
- колагенов комплекс;
- глиоксилова киселина;
- кератин;
- аминокиселини и пептиди.

Макар на пръв поглед ботоксът за коса да няма нищо общо с този за кожата, може да се каже, че има сходен механизъм. Той включва съставки, които правят косъма по-плътен и „попълват“ несъвършенствата.

Когато е налице чуплива и изтъняла коса, ботоксът ѝ придава по-голяма здравина, като подобрява нейната дебелина и форма. Вследствие на това тя има и по-голям обем – нещо, към което много от нас се стремят. Следователно, той е нещо като специален филър за нея.

Кога се нуждаете от терапия с ботокс?

къдрава коса

IStock

Всеки, който иска да подобри състоянието на своята коса, може да си сложи ботокс. Той ще коригира всички структурни дефекти по нея. Иначе, най-ефикасен е при силно увредени кичури – изтънели, нацъфтели и чупливи, прекалено сухи и без блясък.

По данни на Stylecraze, процедурата с ботокс е подходяща за тези, които често се подлагат на по-драстични промени – боядисват се (особено изрусяване), постоянно изправят или къдрят косата си с уред при висока температура.

Безопасен ли е ботоксът за коса?

Смята се, че ботоксът става за всички типове коса, а и не съдържа никакви груби съставки. При някои процедури в салоните има излагане на формалдехид или парабени, но тази е сравнително безопасна, зависи дали се извършва правилно. Затова е по-добре да посетите специалист.

Ботоксът не носи странични ефекти за косата, все пак се използва за подмладяването ѝ, но пък има някои за кожата, ако е в досег с нея, най-вече при чувствителната. Срещат се дразнене и някои алергични реакции.

дълга коса,

IStock

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари