IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъста и здрава коса – Аня Тейлър-Джой споделя своите тайни

7 април 2021 10 30

Звездата от Queen's Gambit съжалява, че се изрусила

БГНЕС

Аня Тейлър-Джой показа завидна игра в сериала Queen's Gambit, превъплъщавайки се в талантливата шахматистка Елизабет Хармон. Едва на 24 години, тя успя да привлече вниманието на зрителите и критиците, а прическата ѝ се превърна във вдъхновение за много жени. Нуждаейки се от промяна за пролетта, те предпочитат нейния меденооранжев цвят за боядисване. Да вземем например Джиджи Хадид, която призна, че именно героинята я инспирирала да посети своя фризьор.

В реалния живот младата актриса не е червенокоска. На „Златните глобуси“ тя смая всички зрители на виртуалната церемония, появявайки се с пуснатата си платиненоруса грива. Може да си мислите, че част от нея са екстеншъни, но всъщност е съвсем истинска и изисква специална грижа.

„Никога не съм – и не мисля, че някога ще се смятам за красива“, споделя младата звезда, която изглежда страхотно както с късо каре, така и с по-дълги кичури, с леко накъдрени краища.

Заради работата си, Аня трябва да сменя прическите, което ѝ коства доста усилия. Във въпросния сериал тя носи перука, но преди това се налага да се боядисва доста често, което променя текстурата на косата ѝ.

Аня Тейлър-Джой съжалява, че се е изрусила

„Научих го по трудния начин... Не можете да избелвате косата си всяка седмица в продължение на три месеца и да очаквате тя да оцелее!“, казва тя пред Harper’s Bazaar.

Заради ролята ѝ във филма Morgan Джой си съсипала косата. За нея тя трябвало да бъде с побеляла коса и светли вежди. Накрая толкова я повредила, че я отрязала сама с кухненската си ножица.

„Още от този момент си казах, че ще се грижа добре за косата си, защото е толкова забавно да си хамелеон, но това можеш да направиш само ако косата ти всъщност е в добро състояние“, разказва още тя.

На какви продукти разчита актрисата за своята руса коса?

 Аня

БГНЕС

Подхранващ балсам

Аня посочва, че не пропуска да си сложи балсам, след като измие косата си. Той е много важен, особено ако имате като нейната дълга грива. Поставя го първо в корените, след което разнася към върха.

„Оставям го за известно време и след това изплаквам“, казва тя и разкрива, че някои фризьори съветват да не правите това. Но тя държи на качествената хидратация.

Серум за по-блестяща и здрава коса

Тъй като за нея хидратацията е основна стъпка в поддържане здравето на косата, Джой нанася и серум за коса. В повечето случаи го нанася още докато тя е мокра, като не ползва сешоар.

Друг път, когато гривата ѝ е по-изтощена, актрисата ползва някои маски, за предпочитане без отмиване.

Натурална морска сол

„Обичам океана и онази текстура, която получавам, когато съм сърфирала или плувала. Не притежавам сешоар. Склонна съм просто да си измия косата, да я сложа на кок и да я оставя да изсъхне“, обяснява тя пред Glamour. По думите ѝ, морската сол носи и някои предимства за косата.

Веганска козметика

Притежавайки изключително тънка и същевременно постоянно третирана с бои коса, Аня Тейлър-Джой предпочита органични вегански продукти. Пръска я със специален серум, който я прави гладка и лъскава като коприна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Гамбитка ( преди 3 години )
Като косичка е по-хубава за като във филма. С руса коса не я харесвам :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар