IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента: Стридено сиво е най-предпочитаният цвят

27 октомври 2022 10 30

Този красив, перлен оттенък е всичко друго, но не и обикновен

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не беше толкова отдавна, когато сивата коса беше нещо, което трябва да се избягва, боядисва или прикрива на всяка цена. За щастие това вече не е така.

Приемането на естествените сребърни кичури, които идват с възрастта и повишената мъдрост и зрялост, е това, което ни хареса по време на пандемията. Докато бяхме в изолация и страдахме от затворените салони за красота, много от известните дами ни показаха, че няма нищо лошо в това да показваме сивотата в косата. Напротив – трябва да я носим с гордост и да ѝ позволим да се впише по чудесен начин в стила ни.

Хелън Мирън, Анди Макдауъл и Джейн Фонда бяха сред знаменитите имена, които заявиха, че повече няма да крият естествената си красота и спират да боядисват сивите си коси. Целта им бе да вдъхнат увереност на всички дами по света, които са свикнали да се притесняват дори при вида на един бял косъм.

Анди Макдауъл,

Снимка: БГНЕС

Има различни варианти на сивото, но стриденото е едно от най-красивите, които някога сме виждали. Блестящ и лъскав, цветът имитира вътрешността на черупката на морския обитател. С увеличаване на приемствеността на естествената красота и отказа на все повече дами да прикриват сивите си коси, подобни цветове ще бъдат на мода през този сезон.

Какво е стридено сиво?

Този поразителен нюанс е перлен и съчетава платиненорусо с градация от меки сребристи тонове, които изглеждат почти холографски. За разлика от други сиви цветове, стриденото е по-многоизмерно и е забавен начин за подчертаване на сива или сребриста коса. Това е модерен, готин и блестящ външен вид.

За кого е подходящ?

Като за начало, това е чудесен избор за тези, които вече имат естествени сиви или сребристи тонове в косата си. Той ще ги подчертае и ще ги изведе на преден план, а също така ще придаде хубав блясък на кожата ви. Това винаги е плюс, ако имате кожа, която изглежда уморена и изтощена.

Стриденото сиво също е добър вариант за всеки, който вече има много светла руса коса, която е по-студена или по-блестяща. Ако се вгледате внимателно, ще видите, че много от примерите за този цвят имат фин виолетов оттенък към тях. Този хладен подтон е най-лесен за постигане и ще бъде най-подходящ за всеки, който вече има по-студени и по-блестящи нюанси в косата си.

Ако обаче сте естествена брюнетка или сте боядисали косата си в тъмно, това вероятно не е правилният цвят за вас. За да го постигнете, ще ви трябва избелване, което може да причини допълнителни щети върху косъма. До този момент, ако вече имате химическо увреждане или косата ви е склонна към накъсване, най-добре е да се пазите. Изискваното избелване и изсветляване само ще отслаби косъма допълнително.

Как да постигнете цвета?

Ако започвате с основа, която в началото е предимно сива, можете да постигнете ефект на стриден нюанс просто с гланц и/или няколко акцента, ако е необходимо. Помолете фризьора си за перлен и сребрист блясък, тъй като това е преливането, което придава характерния ефект на този цвят и прави косата да изглежда лъскава и блестяща.

Всички други основни цветове ще изискват това, което е известно като белина и тон. Косата ви първо ще бъде изрусена, докато стане платиненоруса, след което ще бъде нанесен тонер, за да се създаде измерение и да се придадат онези сребристи виолетови тонове. Тук, както и по-горе, ефектът е труден за постигане, така че ще ви е необходима помощта на професионалист.

Анди Макдауъл: Със сиви коси съм по-щастлива

63-годишната Анди Макдауъл: Никога не съм се срамувала от възрастта си

Как да поддържате цвета?

Лилавият шампоан е фантастичен за хората със стридено сиво. Не само помага в борбата с всякакви нежелани топли или жълти тонове, но също така ще запази малко повече от тези фини виолетови нюанси, които всъщност искате да поддържате. Използвайте лилавия шампоан един-два пъти седмично.

Тъй като обезцветяването оказва влияние върху целостта и здравината на косата ви, редовното използване на дълбоко поддържаща маска, приблизително веднъж седмично, също е важно. Това ще ви помогне да предпазите косата си от чупливост поради изрусяването. По същия начин намалете до минимум използването на горещи инструменти, тъй като избелените кичури са по-уязвими от топлинно увреждане. Ако все пак трябва да използвате такъв, уверете се, че винаги подготвяте кичурите с топлинна защита.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари