IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълга коса – колко често трябва да я подстригвате?

14 февруари 2023 14 30

Не е здравословно, ако го правите рядко

IStockphoto

IStockphoto

Дълга и бляскава коса е една от мечтите на много жени. Тя е напълно постижима, но на цената на много грижа и специална козметика. През последните години все повече инфлуенсъри дават пример с гривата си, която стига поне до кръста. Те рекламират най-различни продукти, но истината е, че за да постигнат тази дължина, те рядко се подстригват.

Колкото и да искате дълга коса, трябва да се съобразите със сухите и чупливи краища. Косъмът се основава на кератинизиран протеин, който с времето намалява. И ако пренебрегнете чупливостта, става още по-зле.

Дълга коса и редовно подстригване

подстригване iStock

IStock

За да поддържате дългата си коса здрава, трябва редовно да посещавате салона за красота. Това трябва да става на всеки шест до осем седмици. Ала времето между подстригванията зависи от структурата на косъма, обясняват специалисти. Ако имате по-фина коса, по-склонна към начупване, може и по-често да ходите при фризьор. Причината е, че по-дебелата коса може да издържи по-дълго без подстригване, защото се уврежда по-трудно.

Според Таня Абриол, колорист, грижещ се за косата на много знаменитости ако минат повече от три месеца, формата на косата се е променила и трябва подстрижка. Тя посочва пред Byrdie, че един от признаците, по които да познаете кога да отидете в салона, е заплитането на краищата.

6 признака, че косата ви се нуждае от подстригване

Подстригване с калиграф – новата революция в красотата

Прически лято 2022 – 5 тенденции в подстригването

Поддръжката на косата между подстригванията е много важна

кръгла четка

IStock

Ако сте с прекалено дълга коса, едно леко подстригване определено ще я освежи. Но трябва да помислите и за качествена поддръжка след това.
Използването на топлинно защитен спрей е една от най-важните стъпки към по-здрава коса. Има и друг вариант – да си дадете почивка от топлинното оформяне с преса или маша.

Спането върху копринена калъфка за възглавница, сплитането на косата, когато навън е ветровито, както и използването на хидратиращи маски за коса с кокосово масло и алое вера, също ще имат положителен ефект. Някои специалисти пък препоръчват да ползвате специален филтър на вашия душ в банята. Той ще подобри текстурата на вашата коса, премахвайки вредните химикали.

Не на последно място, ако искате дълга, здрава и лъскава коса, заложете на нежни ленти за коса и щипки. Стегнатите гумени ластици, с които прибирате косата си, могат да доведат до увреждане на косъма и начупване.

коса, по-здрава

IStock

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари