IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подстригване с калиграф – новата революция в красотата

15 октомври 2021 16 30

Нарича се още „целувката на фризьора“

Снимка: iStock

Ако имате фина коса, тогава вероятно сте запознати с предизвикателствата, които идват с опитите да получите обемни, каскадни кичури, които да останат без промяна през целия ден. Понякога дори може да си помислите, че въпреки тестването на всеки текстуриращ гел и спрей на пазара, косата ви безспорно ще се върне към гладкия си вид. Ако се разпознавате в тези изречения, помислете за промяна в прическата, а не в продуктите.

Подстригването с калиграф е уникална техника за подстригване с ниска поддръжка, която може да ви даде точно това, което търсите по отношение на обема. Така че може да пропуснете хилядите продукти за коса, които използвате при къпане.

Може да разпознаете термина „калиграфия“ като онзи сложен, декоративен стил на писане, но подстригването с калиграф е малко по-различно. Измислено от германския фризьор Франк Брорман преди повече от 20 години, калиграфското подстригване е уникална техника за създаване на нова прическа, която постепенно започна да завладява света.

Известно е, че придава обем на всички типове коса, но това, което прави този стил на подстригване толкова интересен, е фактът, че вместо да използва ножица, фризьорът посяга към калиграфска писалка. Това е дълъг, метален инструмент с тънка дръжка и острие в края, което подстригва косата под много специфичен ъгъл, за да добави повече обем и текстура.

Ето какво трябва да знаете за революционния метод в подстригването

Какво е калиграфско подстригване?

„Калиграфското подстригване е нова форма на подстригване, която използва специфична писалка, която подстригва косата под ъгъл от 21 градуса“, казва фризьорът Ник Стенсън пред InStyle. Допълва, че този метод се използва за придаване на обем и пълнота на фината и отпусната коса.

Фризьорът Джейми Уайли казва, че подстригването на коса под този специфичен ъгъл помага за диагоналното скъсяване на всеки кичур. „Тази техника увеличава максимално площта на косата и позволява на всеки косъм да абсорбира най-много влага от продуктите, което помага за здравето на косата“, обяснява той пред InStyle. Уайли допълва, че при този метод се забелязват пулсиращи движения нагоре и надолу от страна на фризьора, сякаш наистина пише с писалка.

Поради специфичния стил на подстригване, фризьорите трябва да преминат през специален курс за усъвършенстване на техниката. Има три различни сертификата, които могат да бъдат получени – черен, сребърен и златен. И ако фризьорът е получил най-високото ниво, това означава, че е завършил над 100 прически с калиграфско подстригване.

Какви са ползите?

Една от най-големите ползи от този вид подстригване е добавеният обем, текстура, пълнота и движение, с които косата ви се сдобива независимо от дължината ѝ. Уайли обяснява, че по този начин краищата ви остават по-заострени и меки, отколкото при подстригването с ножица, което води до по-леко оформяне. Методът също така може да създаде до 300% повече обем на косата.

Друго предимство е персонализирането и гъвкавостта на калиграфската прическа. Когато подстригва косата с острието, Стенсън казва, че изрязва чисто всеки косъм. По този начин косата остава с обем много по-дълго време. Освен това, се смята, че това подстригване ще остане непроменено по-дълго от традиционното поради уникалната си персонализация.

Кой може да изпробва това подстригване?

Докато хората с фина коса може да смятат, че калиграфската техника е насочена само към тях, фризьорите казват, че всеки може да изпробва метода. Тук няма значение текстурата, типа или дължината, а просто дали искате повече обем, движение и прическа с ниска поддръжка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари