IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2021: 5 хитови цвята за сезона

10 октомври 2021 15 00

Писнала ви е сегашната боя? Пробвайте нещо ново

Снимка: iStock

Колкото и да се чудите кой цвят ви отива, истината е, че най-добрият за вас е този, с който се чувствате най-красива. И докато русото, кафявото, червеното, лилавото, тюркоазеното или всеки друг цвят на дъгата изглежда невероятно по всяко време на годината, някои нюанси на косата просто са определени точно за есента, когато листата започват да стават златистокафяви и хладният бриз се настанява в ежедневието ни.

Така че, ако обичате да влизате във всеки нов сезон със свеж поглед, сте попаднали на точното място. И макар пандемията да промени ходенето ни до салона за красота, това не попречи на много от нас да поискат освежаване на косата си от професионалист.

Според водещите колористи, най-търсените цветове тази година са всякакви. Докато някой клиенти все още избират нюанси с ниска поддръжка или техники за подчертаване, за да минимизират колко често трябва да ходят в салона за корекции, други се стремят към по-драматични цветови трансформации като медночервено.

По-долу трима водещи колористи ни превеждат през тенденциите за боядисване през тази есен

Лате блондинка

Уютните пуловери и горещото лате са синоними на есента, а последното дори успя да вдъхнови създаването на нова тенденция в боядисването на коса тази година. Блондинките, които искат да потъмнеят през есента, избират нюанси, които приличат на любимата им топла напитка. „Лате блондинката е нещо като кафе със сметана“, казва Грег Гилмор за по-тъмните руси нюанси в косата.

След претърпяване на химическо изсветляване в салона, Гилмор препоръчва да включите в режима си шампоан и балсам за боядисана коса. Намерете продукти с лимонена киселина, които са предназначени за укрепване на косъма, повреден от химическото изсветляване.

Тъмен шоколад

Дълбоките шоколадови кафяви нюанси винаги са на мода през есента. Помислете за характерния тъмен цвят на Дуа Липа, създаден от Джена Пери. „Ключът към успешния цвят на косата е подходящият шампоан, балсам и маска“, казва тя пред InStyle. Допълва, че трябва да слагате маска на косата си веднъж седмично, за да добавите влага и блясък на цветовете.

Медночервено

Цветът, който за първи път излезе на сцената тази година, беше изключително популярен през лятото, но се пренася с пълна сила и в есента. Той не отговаря на официалната цветова схема на сезона, но пък е доста дързък и се харесва на хората, които искат да експериментират. Според експерти, ако някога сте искали да бъдете с червена коса, есента е перфектното време да го направите.

Изненадващо, медта е цвят с ниска поддръжка, що се отнася до червената коса. Причината е, че при избледняване започва да изглежда като златист, а не като месингов нюанс. За да бъде по-свеж за по-дълго време, Пери съветва да използвате балсам за боядисана коса. Ако искате допълнителен блясък, може да се насочите и към маските за коса.

Гъбено бронде

Мислете за този цвят като за великолепна оптична илюзия. „Той е нюанс, който може да се разглежда като рус или светлокафяв в зависимост от осветлението“, казва Мат Рез пред InStyle. Допълва, че истинският гъбен тон има сив фон със зелено отражение. Тъй като времето изстива, това е чудесен начин да се впуснете в по-хладните тонове, но със светла сянка. Рез препоръчва да използвате сини шампоан и балсам за боядисана коса, за да поддържате хладния нюанс на този цвят.

Кадифено мерло

По-хладен от медта, но не толкова тъмен като греяно вино, кадифената коса от мерло е упадъчен нюанс от червено, който също ще бъде на мода през есента. „Богатството в тоновете, което дават червените/виолетовите нюанси ще бъде толкова подходящо за есенните и зимните месеци и няма да са толкова груби за косата“, казва Гилмор. Въпреки че може да изискват повече поддръжка, здравето, което тези пигменти дават на косъма, си заслужава.

Химически обработената червена коса има тенденция да избледнява по-бързо от другите цветове. За да поддържате косъма по-жизнен дълго време, Гилмор препоръчва да добавите шампоан и балсам без сулфати, които ще ви осигурят подхранване на косата и запазване на цвета.

Ето още няколко идеи за есенни прически, които да изпробвате тази година

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари