IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2021: Най-популярните цветове за сезона

27 август 2021 14 30

Шоколадово кафяво, тъмни корени и много други

Снимка: iStock

С новия есенен сезон идват нови желания за напитки, избор на различни обувки, грим и дрехи и, разбира се, нови опции за цвят на косата.  Есента би била много по-малко забавна без свежите нюанси, от които да избираме. Тъй като скоро ще трябва да се сбогуваме с прическите, които носихме през последните няколко месеца, няма нищо по-добро от звездно вдъхновение, което ще ни подготви за следващия сезон. 

Есента на 2021 година е различна от предишната, което означава, че ще сме малко по-решителни относно това какъв цвят да сложим в косата си. Въпреки че повечето салони за красота са напълно отворени, много хора все още се притесняват да отидат при фризьора си и да бъдат на едно място с по-голяма тълпа. Този сезон обаче тенденциите в красотата се състоят от нюанси, които носят радост и са лесни за поддържане дори у дома. 

Ако мислите да промените цвета на косата си и искате да знаете какво ще бъде популярно след месец, сте попаднали на правилното място. Вижте нюансите, които топ колористи предвиждат да бъдат в центъра на вниманието тази есен.

Шоколадово кафяво

Кейт Рийд, колористка от Сидни, обича този хладно тониран шоколадов нюанс за есента. "Помолете вашия фризьор за хладен шоколадов отблясък, който няма да избледнее", казва тя пред Allure. Съветът й е да заложите на по-тъмен цвят в новата зона на растеж и на по-светъл в краищата, за да създадете малко повече разнообразие. Резултатът е лъскав и здрав вид, който ще привлече вниманието. 

Колористката от Калифорния, Леяна Хило, пък казва, че повечето й клиентки искат кафяв цвят, който не е прекалено хладен или прекалено топъл. "Заложете на основа за брюнетка с наюнаси на махагон и пепел, за да намерите балансиран цвят на тъмен шоколад", съветва тя. 

Нина Блайт се съгласява с колежките си, казвайки че с приключването на лятото много дами се стремят да се отърват от светлите си кичури и да се впуснат в новия сезон с нещо по-тъмно. "Шоколадовото кафяво е идеалният начин да постигнете това. Добавянето на дълбоки богати тонове към косата може наистина да върне блясъка й", казва Блайт. 

Тъмни корени

Ако искате опция на руса коса с по-ниска поддръжка, тъмните корени е вашият отговор. По-естественият цвят в основата на кичурите се съчетава с всяко повтороно израстване, което означава по-малко посещения на фризьорския салон. "Тази тенденция е създадена чрез поставяне на малко по-тъмен тон в корена и постепенно изсветляване на цвета в краищата", казва колористът Рик Уелман. 

В салона не забравяйте специално да поискате тъмни корени или да покажете на фризьора си снимка, като тази на Хейли Бийбър. Уелман съветва да не казвате, че искате омре, защото това може да се окаже съвсем различно от първоначалната ви идея.

Хубавото на тъмните корени е, че те могат да бъдат направени върху почти всеки цвят на косата. Според Британи Гаринг, този стил ще изглежда добре и с всеки тон на кожата и ще удължи почивките между ходенията в салона с до шест месеца. Помолете фризьора си да нанесе цвят в корените, който е с половин нюанс по-тъмен от естествения ви за по-оптимален резултат. 

Сиви коси

Писнало ли ви е да боядисвате корените си всеки месец? Колористите виждат, че все повече хора приемат сивите си коси и затова смятат, че това ще е една от основните тенденции за есен 2021. Джоди Фостър и съпругата й Александра Хедисън ни показаха тази мода на филмовия фестивал в Кан. 

Джоди Фостър

Снимка: Getty Images

"Някога цвят, който всички отчаяно се опитваха да избегнат, сивата коса сега е една от най-големите цветни тенденции на 2021 година", казва Женевив Барноски пред Allure. Според нея, идеята изглежда добре както при по-младите, така и при по-зрелите дами. За съжаление, следването на тази тенденция не е толкова лесно, колкото ни се иска. 

"Постигането на тези тонове е малко по-обширен процес, така че е най-добре да се оставите в ръцете на професионалист и да посетите салон за красота", обяснява тя. Съветва да попитате фризьора си за сиви и бели акценти, като същевременно поддържате по-тъмна основа или добавят по-тъмни кафяви корени за по-оразмерен вид. 

Розово

Пандемичните прически току-що получиха леко подобрение. Просто попитайте Лизо, която ще ви каже, че сега всичко е свързано с розовата коса. Тук обаче говорим за малко по-тъмен нюанс, който е на средата между червено и пурпурно. Той върви особено добре с богатите тонове на есента. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

"За всички мои отегчени блодинки, които търсят промяна без да се отдалечават твърде много от златните си кичури, розата е тяхното решение", казва Нина Блайт пред Allure. Попитайте вашия фризьор за розово-златен гланц или полу-постоянен цвят с розов тон. За съжалание, за да стане косата ви толкова розова, цветът ви преди това трябва да е доста рус, за да се хване желания нюанс.

Това, което е хубавото на този външен вид, е, че може да видите ясно разнообразието в прическата. Тук няма нищо обикновено, защото имате възможност да си поиграете с наюнса и да го направите толкова фин или жив, колкото искате. Разбира се, може да преминете и към по-светлата страна от розово злато. "Тази визия е поразителна за светла кожа, но е напълно приемлива и за всеки друг тон на кожата", казва Гаринг. 

Русо

Обратното на тъмните корени е изцяло русата прическа. Акцентите са много фини, а цялостния вид не е толкова многоизмерен. Тук няма коренна разлика между краищата и корените. Разбира се, този цвят може да бъде постигнат на всяка коса, но естествените блодинки ще имат много по-малко работа около поддръжката му. Някои хора обичат този външен вид поради начина, по който придава обем на косата. 

Блайт нарича тази мода "бебешко русо", защото придава на косата ви допълнителен блясък, като същевременно не се отклонява твърде много от естествения ви цвят, ако вече сте блондинка. 

Мед в косите

Наречете го ефекта на "The Queen's Gambit". Всеки иска медени нюанси в косите за тази есен. Актрисата Фийби Дайнвор наскоро замени русата си коса за този популярен цвят. След нея и Джиджи Хадид се включи в популярната тенденция. "С всички смели и ярки цветови тенденции, все още има място за едноцветни и богати, вдъхновени от есента, прически", казва Грегъри Патерсън. Той обича този цвят, защото всъщност е доста лесен за направа у дома без да нарушава сериозно косата ви. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Пери казва, че този меден оттенък е доста популярен сред хората, които искат смела промяна. Уелман пък препоръчва да се придържате към нюанси на мед или злато. "Избягвайте сините, лилавите или вишневите червени цветове, за да бъдете в крак с модата", добавят експерти. 

Различни цветове 

В последната си реклама с Nike Megan Thee Stallion носеше неоново оцветена перука, която вдъхновява тенденциите за красота през есента. "Цветните, смели и стратегически разположени цветни кичури са забавен начин да внесете малко яркост в есенния сезон", казва Патерсън. Според него, тази техника на боядисване дори може да скрие някои несъвършенства в косата, появили се от предишни процедури.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

Пери допълва, че прическите в цветовете на дъгата се завръщат. Холзи беше една от звездите, които се предадоха на този тренд и боядиса бретона си в червено, оранжево, жълто, лилаво и синьо. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари