IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови прически – италианският боб ще диктува през пролетта

2 март 2023 10 30

Докоснете се до слънчева Италия, без да напускате града си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Според законите на новото поколение, трябва първо да изживееш една мечта в ума си, за да можеш да я докоснеш и в реалността. Така че, ако искате да заминете за Италия тази година, започнете като разгледате частта с най-горещата прическа за тази година – италианският боб.

2023 година ще бъде изцяло свързана с късите и микрокъсите тенденции за красота, като експертите прогнозират, че ноктите и косата ще стават все по-къси. Бобът, от своя страна, винаги е бил основна прическа през годините, така че не е изненадващо, че тази нова негова вариация е навсякъде в социалните мрежи през последните месеци и ще бъде сред основно предпочитаните за пролетта.

Но какво всъщност прави италианският боб по-различен от останалите? Кои звезди заложиха на него, как да си го поискате в салона и как да го оформите? Отговорите на тези въпроси даваме по-долу.

Какво е италиански боб?

Подстриган точно под брадичката и над раменете, италианският боб е това, което фризьорът Кристофър Насели нарича „най-елегантната прическа боб на пазара“. Той обяснява, че стилът сякаш прегръща врата, което създава ефект за повече обем и тежест на косата.

Фризьорът Клейтън Хокинс добавя, че италианският боб може да бъде разгледан като една от острите версии на класическата прическа, която леко се извива по-близо до брадичката. Той казва да мислим за стила като фина V-образна форма на краищата.

Насели споделя, че италианският боб е една от най-универсалните боб прически, тъй като подхожда на повечето форми на лицето и текстури на косата. Но тъй като масивните краища са ключови в този външен вид, фризьорът казва, че той е особено подходящ за гъста коса и естествени къдрици. Това обаче не означава, че хората с по-фина текстура не могат да си направят прическата. Просто ще изисква малко повече внимание и стилизиращи продукти.

Как да оформите италиански боб?

Насели продължава да обяснява, че за перфектната прическа в стил италиански боб се нуждаете от малко пяна или спрей за обем в комбинация с дифузер, ако имате по-фина текстура на косата, за да получите плътността и обема в крайния резултат. Използвайте кръгла четка за краищата, за да си създадете закръглен чаровен вид от 60-те години.

За по-елегантно завъртане, Насели казва, че италианският боб изглежда страхотно, когато е заметнат на една страна. Но в по-голямата си част трябва да поддържате минимален стил, тъй като прическата е красива и в естествена форма. Ключът е да не прекалявате.

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

Прически за 2023 – стиловете от 2000-те години се завръщат

Нови прически – вафличките в косите пак са на мода

Какво да поискате в салона?

Ако искате да се сдобиете с тази прическа, Хокинс казва да поискате от фризьора си остър боб с V-образна форма на краищата, чиято дължина пада някъде между раменете и брадичката ви.

Звезди с италиански боб

Моника Белучи

Моника Белучи

Снимка: Getty Images

Не можем да говорим за италианска красота, без да споменем легендарната Моника Белучи. Тук тя носи своя италиански боб, разделен на две с извити навътре краища за приятен обем.

Лаура Хариър

Хариър оформи своя италиански боб с меки и фини къдрици. За да изглежда по-динамичен, тя отметна косата си на една страна.

Елизабет Олсън

Въпреки че италианският боб не се нуждае от много оформяне, този външен вид на Елизабет Олсън, направен от Клейтън Хокинс е лек и лесен начин да промените изцяло визията си. Изберете привличащ погледа бретон тип завеса и леки къдрици за спокойна атмосфера.

Кая Гербер

Кая Гербер

Снимка: Getty Images

Гербер участва в дефилето на Стела Маккартни за дамската колекция пролет/лято 2020 с обемен италиански боб. За да получите тази прическа, поискайте от вашия фризьор да създаде повече текстура в косата.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари