IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа – 4 стила за пролетта

25 февруари 2023 13 30

Бавно се приближаваме към по-топлите и приятни дни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Получихме задължителната доза от студено време през тази година и вече сме готови за по-високи температури, по-дълги дни и по-леки дрехи. Искаме да оставим на заден план дебелите якета, ботушите и пуловерите, за да ги заменим с любимите ни тренчкоти, блейзъри и маратонки.

Наред с промяната в гардероба, с настъпването на пролетта е време да помислим и за смяна на прическата. Както дрехите, и тук преобразяването се корени в създаването на по-леки и естествени стилове, които да ни позволят да усетим топлината на събуждащата се природа. Освен това търсим и нещо по-лесно за оформяне, за да може да не стоим с часове пред огледалото и да изгубим време от прекрасния ден навън.

Макар все още да сме официално в зимния сезон, покачването на температурите, дори с 1-2 градуса, ни кара да мечтаем за по-хубавите и топли моменти. Затова ви предлагаме няколко прически за пролетта, които да запазите в телефона си и да ги имате предвид следващия път, когато посетите фризьора.

4 лесни стила за пролетта

1. Плитка

В момента навсякъде виждаме плитки в различни стилове и дължини и има съвсем основателна причина. Те са супер лесни за създаване и са чудесни за добавяне на текстура. Плюс това са предпочитан избор, когато все още не сте готови да измиете косата си. Френска плитка, рибешка опашка, холандска плитка или съвсем обикновена са чудесен начин да се включите в тенденцията. Ако пък искате нещо малко по-различно, може да опитате сплетен нисък кок за още повече текстура.

2. Ефектът мокра коса

Току-що сте излезли от банята? Ако съдим по косата ви, отговорът е Да. Всъщност обаче тайната се крие в създаването на мокър ефект, който започва да набира все по-голяма популярност през последните няколко месеца.

За да постигнете визията, започнете процеса с влажна коса. След това нанесете гел в корените и дължината на кичура, срешете косата си в желана от вас посока – надолу, назад или настрани – и задръжте стила на едно място с лак, който ще придаде и допълнителен блясък.

3. Странично разделяне

Дайте си почивка от разделянето на косата на път тази пролет и вместо това я заметнете на една страна. Тъй като виждахме разделянето на две равни части да царува толкова дълго време, отмятането настрани изглежда като неочаквана, но добре дошла промяна. И за щастие, създаването на този външен вид е съвсем лесно.

Ако не сте сигурни на коя страна да отделите косата си, направете следния трик – когато косата е мокра, започнете от темето на главата и срешете предните си кичури напред, изчакайте няколко секунди и вижте накъде те естествено ще се разделят. Това е мястото, от което трябва да разделите косата си.

Прически за 2023 – стиловете от 2000-те години се завръщат

Допаминово боядисване – кой цвят е най-актуален?

Нова година, нов цвят – как да боядисате косата си през 2023

4. Висок кок

След ерата на ниските кокове, най-накрая започваме да виждаме малко по-различен вариант на прическата. На преден план излизат високите кокове. Това е още един супер лесен стил, който всички правим от години, но този път не изглежда чак толкова разхвърлян, а по-скоро в структуриран вид. Дали ще приберете цялата си коса в кока или ще оставите няколко кичура да висят, зависи изцяло от вас. Въпреки че прическата работи най-добре с дълга коса, момичетата с къса могат да използват няколко фиби, за да закрепят кичурите, които падат от кока.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари