IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за 2023 – популярни стилове, които да опитате

26 януари 2023 10 30

Фризьорите споделят своите предположения

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте обмисляли да промените визията си през новата година, прическата ви може би е най-доброто място за започване. Тъй като косата описва лицето, всичко, което направите с нея – дори и най-фините промени – ще бъде забелязано. Това ниво на видимост означава, че трябва сериозно да помислите над следващото си подстригване, преди още да сте влезли в салона.

Разбира се, някои промени са по-постоянни от други, така че ще е добре да сте наясно точно какво искате, включително цвят и дължина, за да предадете максимално точна информация на вашия фризьор.

Понякога обаче този избор се оказва твърде труден, особено с бързите промени в индустрията за красота. Тази година отново се завръщат стиловете от 90-те и 2000-те години, но в същия момент има и достатъчно нови идеи за подстригване, които циркулират в социалните мрежи. Освен това, звездите се подготвят за натоварения награден сезон в Холивуд, така че очакваме и от тях няколко предложения за нова прическа.

Прически за 2023 – популярни стилове, които да опитате

1. Стъклена коса

Ако 2022 година беше изцяло за блестяща кожа, то тази се очертава да бъде годината на стъклената коса. Помислете за ултралъскави, почти мокро изглеждащи кичури, независимо дали са загладени назад или просто са елегантно изправени.

Според фризьорката Сиера Кенер, всеки иска стъклена коса, защото тя може да придаде на цялостния вид повече блясък, свежест и завършеност. Влагата е ключова за перфектната прическа, а стъклената коса се постига най-добре отвътре навън, като подхранвате кичурите си с хидратиращи продукти. Кенер предлага да изградите здравословна основа в грижа за коса, използвайки редовно хидратиращи шампоан и балсам.

Дръжте любимата си маска за коса подръка за седмичния спа ден у дома и не се страхувайте да разресвате кичурите си с помощта на масло сутрин и вечер. За тази допълнителна копринена гладкост, може да опитате лечение с гланц у дома или в салона.

2. Топли тонове

Като цяло цветът на косата претърпя тенденция на затопляне през миналата година и тези медни, кехлибарени и кафяви нюанси не показват признаци на изчезване.

Според фризьори, ще продължим да виждаме топли тонове в косата, включително бронз, мед и червено. Когато избирате правилния цвят за вас, трябва да имате предвид тена на кожата и дали може да поддържате определени червени нюанси. Хубавото е, че повечето топли тонове са подходящи за всички тонове кожа, но все пак някои червени цветове може да не са чак толкова универсални.

Кендъл Дженър може и да боядиса косата си в медночервено миналата година, но е добре да попитате фризьора си кой нюанс най-много ще ви отива на кожата.

3. Къси подстрижки

Късите прически правят голямо завръщане тази година и това се дължи до голяма степен на здравословното отношение към косата. По-тъмната и по-топла коса винаги ще изглежда по-здрава, така че хората започват да се отказват от все по-обемните кичури, за да си направят по-остри и по-къси краища.

Най-популярната тенденция тук ще бъде стилът боб, който бавно превзема света на модата и красотата. Кортни Кардашян и Лори Харви вече се насочиха към него, а прическата може да се види и на червения килим. Хубавото тук е, че стилът е подходящ за всеки и може да се оформя по всякакви начини. Все пак той ще е най-подходящ за хора с фини коси, които искат да създадат ефект на повече пълнота.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lori Harvey (@loriharvey)

Този външен вид е доста универсален и прави тънката коса да изглежда малко по-плътна в краищата. Ако имате по-дебела коса, помолете фризьора си да намали тежестта, но поддържайте периметъра здрав и плътен. Това ще помогне на по-дебелата коса да изглежда остра, но не прекалено обемна.

4. Русо Барби

Плажнорусите акценти може би вече не се появяват толкова много, но това не означава, че русата коса няма да изживее своите 15 минути слава през 2023 година. С възхода на Barbiecore и излизането на филма „Барби“ с участието на Марго Роби, русата коса ще бъде отново в светлината на прожекторите, но ще изпита тотална промяна, насочвайки се към платинени нюанси.

Платината обаче изисква много поддръжка и се препоръчва на хора с по-светъл естествен цвят. Изсветляването доста изсушава косата, така че изисква много грижи у дома.

Ако обаче не сте фенове на снежнобели кичури, има една микротенденция, която може да ви зарадва. Розовите нюанси ще бъдат популярни тази пролет, особено за хората с естествено руса коса. Това е неангажиращ цвят, който е забавен, красив и елегантен.

Нова прическа – стиловете, които ще ви направят по-млади

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

5. Средна дължина на косата

Ако не искате драстична промяна в дължината на косата си, не се притеснявайте. По-дългите кичури също ще бъдат актуални тази година, но не говорим за стил русалка, който доминираше през последните няколко години. Вместо това дължината на косата ще стига някъде до началото на гърба. Тази прическа е лесна за поддържане и за оформяне.

За още идеи за нови прически и бюти съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
za da eksperimentiram po temata triabva da sum s dosta sredstva i svobodno vreme a az niamam nito ednoto nito drugoto
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар