IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа за пролетта – изпробвайте кок във формата на роза

25 март 2023 12 00

Стилът бе изключително популярен по време на Седмицата на модата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Розата винаги е била популярно цвете и честно да си кажа, единственото, което изглежда красиво дори и самостоятелно. Излъчва елегантност и стил, като не се нуждае от пищна панделка или цветна хартия, за да бъде привлекателно за очите. Розата е била вдъхновение от години наред както за модата, така и за създаването на песни, филми и стихотворения, но сега намира своето приложение и в прическите.

Вездесъщият загладен и стегнат кок разцъфтява в нещо много по-интересно, когато фризьорите на Седмицата на модата решиха да придадат красив обрат на класически шиньон. На дефилето на Джейсън Ву за колекцията есен '23 косите на моделите бяха навити в стегнат кок, за да копират нежна розова пъпка.

Красотата на тази прическа е способността ѝ да приема различни форми както в зависимост от косата ви, така и от начина, по който сте избрали да я оформите. На Седмицата на модата в Ню Йорк фризьорите изправиха косите на моделите, за да станат още по-елегантни, но къдрици и леки вълни също могат да бъдат вплетени в този флорален дизайн. Но все пак, точно като цветята, всеки кок трябва да има собствена персонализирана форма, така че не се страхувайте да измислите уникална прическа, която пасва само на вас.

@belleblondehair The rose bun ? #hairrose #hair #bun #hairtok #rose #hairstyle #hairart #hairideas #hairstyletutorial #hairtutorial #hairtransformation #romantichair ♬ No Lie - Sean Paul

Фризьорите на Седмицата на модата бяха вдъхновени от колекциите на известни дизайнери, но не ви е нужно да бъдете професионални модели, за да носите тази прическа. Това е красив външен вид, който е подходящ както за официални, така и за ежедневни събития. Можете да го носите на сватба или пък да допълните визията си от дънки, тениска и красив аксесоар. Елегантността на кока съвсем променя външния ви вид, като прибира косата, за да създаде сексапил и елегантност.

Ако и вие, като нас, нямате търпение да изпробвате стила у дома, ето няколко стъпки, които трябва да следвате за перфектен резултат.

Необходими материали:

Бъдете подготвени за продължителен процес, през който да запазите спокойствие и да вярвате в собствените си възможности, въпреки че резултатът може да не се постигне от първия път.

- Сешоар
- Термозащитен спрей
- Фиби
- Прозрачни или черни ластици
- Лак за коса
- Прозрачна мрежа за коса
- Мус за коса

Как да си направите прическата:

Стъпка №1: Подгответе косата

Тъй като определено ще използвате топлинни инструменти, за да създадете този стил, фризьорите съветват да нанесете топлинна защита от корените до краищата, за да подготвите косата и да я защитите. Освен това е добре да нанесете и обилно количество мус по периметъра на линията на косата за максимално задържане и контрол. Прокарайте четката през косата, за да сте сигурни, че двата продукта са равномерно разпределени.

Стъпка №2: Изтеглете голям кичур по диагонал от линията на косата

прическа istock

Снимка: iStock

Ако искате да копирате прическата от Седмицата на модата, ще трябва да разделите косата, за да създадете основата. За да направите правилното делене, използвайте дъгите на веждите като ориентир. Ако искате външен вид с изцяло загладени кичури, просто пригладете косата напълно назад или я разделете на път.

Стъпка №3: Време е за сешоара

Страхотната основа винаги е ключова. Фризьорите препоръчват да изсушите косата си със сешоар, дори да не е мокра, за възможно най-елегантен завършек. Насочете топлината от линията на косата, като издърпате кичурите си в стегната опашка. Използвайте горната част на ухото като ориентир за височината на опашката.

Стъпка №4: Създаване на кока

За по-пластов кок е добре да разделите опашката си на четири части и да увиете всяка от тях с тънка прозрачна мрежа за коса, за да държите кичурите на едно място. След това започнете да създавате розата, като оформите една секция във формата на осмица и закрепите всеки край с фиби. Увийте всяка една от останалите секции със същото движение около първата част, сякаш създавате канелено руло. Мислете за всеки кичур като за венчелистче, а основата ви е цветето, с което е свързано всяко венчелистче.

След като създадете кока, напръскайте диагоналната част от косата, тази останала извън опашката, с лак за коса, за да закрепите на едно място. Може да я увиете във форма, подобна на буквата S, започвайки от линията на косата и завършвайки към кока. Закрепете края на частта с фиби.

За по-стегнат кок вземете цялата конска опашка с по-силната си ръка и започнете да я въртите в една посока. Фризьорите препоръчват да използвате другата си ръка, за да държите основата да не мърда, докато въртите, за да се предпазите от разплитане. След като сте усукали кок в кръгла форма със слоеве, дръжте едната си ръка върху него и използвайте другата, за да поставите три до пет фиби около кока, за да го задържите на място.

Прически от 90-те – големите шноли се завръщат

Нова прическа – 4 стила за пролетта

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

Стъпка №5: Завършете стила

Завършете прическата с обилно количество лак. Закрепете всички хвърчащи бебешки кичурчета с фиби.

За още новини от света на красотата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари