IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – най-популярното предложение за къса коса

5 март 2023 16 30

Екстремният боб е предпочитан от множество звезди

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако получавахме по лев всеки път, когато на хоризонта се появи нова прическа, най-вероятно вече щяхме да сме на някой частен остров с лична прислуга. Сега, на прага на пролетта, промените в дължината и текстурата на косата започват да взимат превес, като едно предложение е изключително популярно, благодарение на Хейли Бийбър.

Ако сте пропуснали, ще ви припомним, че моделката наскоро драстично скъси косата си и така създаде нов стил в подстригването, наречен екстремен боб. Той е особено актуален в момента, защото е вдъхновение от 90-те и началото на 2000-те години, носейки тази задължителна носталгия, която се установи в модата и красотата през последните години.

Екстремният боб може да бъде дори по-къс от този на Бийбър, като дължината може съвсем спокойно да стига само до брадичката. Но стилът датира от много преди Хейли дори да бъде родена. Той съществува от дните на египетската царица Клеопатра, като една от най-старите и класически прически. В годините след това се създават много различни варианти, а дължината и стилът се определят от фактора за пригодност, типа коса, формата на лицето и текущите тенденции.

През 20-те години на миналия век жените са залагали повече на боб около или над линията на челюстта, като често го допълваха с бретон. Сега обаче всяка една текстура на косата е подходяща за стила. „Бих описал екстремният боб като прическа с дължина до линията на челюстта, която може да се носи елегантно или къдраво“, казва фризьорът Хосе Норманд.

Кой може да си направи екстремен боб?

Красотата на този външен вид е неговата гъвкавост. Екстремният боб е модерен, защото всъщност може да пасне на всеки независимо от типа коса, текстура, възраст или форма на лицето. Тук основният фокус е начинът на подстрижка и оформянето след това. Може дори да добавите бретон, ако искате да се завърнете още по-назад в миналото.

Все пак хората с кръгли лица трябва да внимават при избирането на екстремен боб. Ако подстрижете косата си до челюстта, това може да подчертае кръглото ви лице. Затова може да оставите малко по-дълга версия на прическата. За по-добри резултати винаги е препоръчително да обсъдите подстрижката предварително с вашия фризьор.

Ако се сдобиете с дължина, която пасва на вашата естествена текстура, няма да ви трябва много висока поддръжка. Ако се направи в тон с правилната форма на лицето и тип коса, бобът може да бъде много лесно поддържан и да изглежда страхотно във всеки един момент.

Имайте предвид обаче, че не всичко е толкова просто. Когато обмисляте да си направите екстремен боб, знайте, че дори косата ви да е къса, тя ще изисква малко работа и усилие. Оформянето ще трябва да се превърне в задължителна част от ежедневието ви. Попитайте фризьора си за съставяне на подходящ план за поддръжка, ако планирате да запазите прическата си за дълго време.

Как да намерите правилния стил за вас?

Персонализирането на екстремния боб според вашите нужди и желания е това, което го прави „ласкателен“. Можете да добавите бретон, ако искате да подчертаете чертите на лицето си или да прикриете по-голямо чело, или се стремите да изглеждате по-млади. Може да добавите повече слоеве, ако искате косата ви да изглежда по-плътна и по-оформена.

За да сте сигурни, че фризьорът ви е разбрал правилно, винаги носете снимка за вдъхновение. Така ще подчертаете специфичните области, върху които искате да се наблегне, включително плътност, текстура и цвят. Това най-добре ще обясни вашите желания на професионалиста.

Пълна промяна – Дженифър Гарнър смени прическата

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

Прически за 2023 – популярни стилове, които да опитате

Как да оформите екстремния боб?

Има много начини за оформяне на екстремен боб, определен от вашите лични желания. Може да го носите изцяло изправен, като пригладите дори краищата за наистина елегантен и стегнат стил, или пък да изсушите косата си надолу с помощта на кръгла четка за шикозен завършек. Имайте предвид, че напълно спокойно може да направите и леко къдрав боб, като използвате пресата или машата.

За най-добър ефект, започнете с хидратиращи шампоан и балсам в зависимост от плътността на косата ви. След това нанесете спрей с топлинна защита от корените до краищата, който предпазва и цвета ви от избледняване. Следващата стъпка е мус за стилизиране, от който да използвате количество с размер на топка за голф. След това оставете косата да се изсуши на 80% на въздух, като последвате с изсушаване със сешоар.

За максимален обем може да поставите велкро ролки и тогава да изсушите със сешоар. След като приключите, оставете косата да се охлади за пет минути, напръскайте със спрей за коса, отстранете ролките и разрошете с ръце, като накланяте косата напред и назад. Завършете с лак.

Ако имате текстуриран боб, спрей или сух шампоан е най-добрият ви приятел. Ако искате по-елегантен и зализан външен вид, силният гел е вашето решение. Ако имате естествено къдрава коса, може да се нуждаете само от пръстите си, за да я оформите сутринта.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари