IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и още супермодели се събират за специална поредица

13 юли 2023 15 00

Телевизионното предаване The Super Models ще разказва за създаването на модата в наши дни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Супермоделите от 90-те се завръщат!

Легендите на модата Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста се събраха, за да си спомнят за най-емблематичните моменти от кариерите си за специалната документална поредица The Super Models. Проектът се разработва от Apple TV+ и наскоро бе пуснат първия поглед към него. Краткият клип е едва 15 секунди и показва само три от дамите, седнали в удобни столове, но определено запалва интереса.

В тийзъра моделите са седнали на фона на сив декор, като се подготвят да споделят нечувани досега истории от модния свят и неговия елит. Те също така ще разказват и лични преживявания, както и трудностите, пред които са били изправени като най-известните дами в модната индустрия през 90-те години. Поредицата е режисирана от Роджър Рос Уилиамс и Лариса Билс.

„С постоянно променящата се модна индустрия – и ролите на жените в нея – това е пълната история за сила и власт на четири жени, които се обединяват, за да завладеят света. Всички те павират един път, по който върви всеки един модел след тях“, се казва в официалния синопсис на поредицата.

По думите на филмовото студио, четирите дами, които ще дават интервюта, са несравнима сила по собствен начин, но заедно създават една атмосфера и гравитация, привличащи всичко наоколо. „Техният престиж беше толкова необикновен, че им позволи да задминат известността на марките, които представляваха, създавайки имената Наоми, Синди, Линда и Кристи също толкова видни, колкото и тези на дизайнерите, които ги обличат. Днес четирите супермодела остават на фронтовата линия на културата чрез активизъм, филантропия и бизнес мъжество“, се казва още в описанието.

Крауфорд, Кембъл, Търлингтън и Еванджелиста са продуценти на поредицата. Наоми сподели малко повече за проекта през февруари миналата година по време на интервю за британския Vogue, на чиято корица застана с новородената си дъщеря. По думите ѝ, това е дало възможност на моделите да разкажат историята със собствени думи и през своята собствена перспектива.

„Ще разкажем за нашите животи, за времето ни заедно, за приятелството, кариерите, женствеността и майчинството. Като модели нямаме права върху нашите снимки и видеа, така че беше много хубаво чувство да имаме участие в създаването на нашето наследство и да разкажем всичко с наши думи“, каза първият британски чернокож модел, появил се на корицата на британския Vogue.

Кембъл нарече 90-те години „невероятно време“, но отбеляза, че е било доста трудно да достигне до славата, която има днес. „Независимо колко тоалета сменяхме, колко дефилета правехме, никога не казахме, че сме изморени. Обичахме работата си и поддържахме заедно духа си. Участвахме в осем дефилета на ден, след което излизахме да празнуваме с дизайнерите. Чудя се дали моделите сега ще могат да ни смогнат на темпото“, допълва Наоми.

Появата на Линда Еванджелиста в документалната поредица идва година, след като тя говори открито за проблемите, които са се появили след направена процедура за липосукция. Лекарската намеса се случва преди шест години, но чак сега моделката сподели за негативните резултати, които са я изпратили на дъното в емоционален и психически план. По думите ѝ, процедурата я е оставила деформирана завинаги и брутално наранена.

Наоми Кембъл напълно трансформирала себе си преди второто дете

Наоми Кембъл показа дъщеря си за първи път на корицата на Vogue!

Линда Еванджелиста сподели първата снимка на своето обезобразено тяло

„Обичах да бъда на подиума. Сега се страхувам да не срещна някого, когото познавам“, казва Еванджелиста пред People. Допълва, че вече не може да живее в срам и страх, затова е решила да сподели за своето преживяване и да потърси правата си. Признава, че не се поглежда в огледалото, защото отражението не е това, което е било преди.

Еванджелиста казва, че никога не е смятала, че може да изглежда по този начин. Споделя историята си сега, защото се надява, че ще помогне на други хора, които са изпаднали в същата ситуация като нея и са станали затворници в собствения си дом. „Надявам се да отърся срама от себе си и да помогна на други като мен. Това е основната ми цел“, категорична е моделката.

Супермоделите, които скоро ще видим в документалната поредица, участват и в клипа към песента Freedom на Джордж Майкъл. Еванджелиста обаче признава, че никога не е искала да бъде включена. Все пак, когато стъпва на снимачната площадка и започват снимките, тя си е изкарала чудесно и не съжалява, че Майкъл я е накарал да участва.

За още тенденции за лятото и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари