IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френска мода - какво да носите през лятото

19 август 2023 18 00

Няколко съвета от най-стилното място на планетата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Преди да прочетете тази статия, мисля, че трябва да знаете, че това, което си представяме като френски летен стил, е малко клиширано, но знаете ли какво? Напълно сме съгласни да сме клише! 

Има много неща, които харесваме във френската мода. Тя е елегантна, класическа и малко самоуверена, но не е известна с това, че е експериментална или новаторска. Но кой казва, че трябва винаги да се отличаваме от тълпата? Има дни, в които просто искаме да се слеем с обществото, да бъдем част от него, но в същото време да се чувстваме добре и да изглеждаме красиво. 

Когато става въпрос за обличане през по-топлите месеци, винаги виждаме едни и същи ключови елементи да изникват при парижаните. Ако се загледате в някои от водещите френски инфлуенсъри в социалните мрежи, ви гарантираме, че ще намерите много сходни визии и модни стилове. Това е така, защото столицата на модата преподава дава няколко ценни урока по елегантност, които трябва да се спазват, ако искате да живеете там. 

От идеалната бяла тениска до прилепналата рокля, има много неща в летния гардероб на парижанките, които вече притежавате в своя. Затова съставянето на френския стил за по-топлото време няма да ви е толкова трудно, колкото си мислите. Въпреки че не можем да гарантираме по-приемливи температури през лятото, можем да ви уверим, че тези дрехи ще ви накарат да се чувствате много по-комфортно в жегата. 

Френски урок по лятна мода - дрехите, които да носите

1. Лятна рокля

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Mun (@andi_mun)

Да, това е очевиден избор, но лятната рокля е от съществено значение за съставянето на френския външен вид. Предлагат се множество материи, кройки и дължини, от които да избирате, така че тук всичко зависи от вас, личния ви стил, събитието, на което отивате, и удобството, което искате да си осигурите. 

2. Къс пуловер

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Mory (@tamaramory)

Късият пуловер е целогодишна дреха за френските дами, като успява да си намери място дори в летния период. Това е вашият заместител на палто, когато времето е необичайно хладно, като изглежда страхотно, когато го преметнете през рамо, докато носите лятната си рокля. Може пък просто да го съчетаете с класически дънки и сте готови за дълги вечери край морето.

3. Летни обувки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Не би било правилно да определим конкретен стил обувки, който френските дами носят през лятото, но тази година забелязваме повишен интерес към сабото. Ако това не ви допада, може да се насочите към ескпадрилите, а класическите черни сандали си остават класиката, която никога не остарява.

4. Класически потник

Французите са добре запознати със силата, която притежават класическите дрехи и често ги избират като основа за облеклото си. Добре прилепнал по тялото потник е само една от вариациите, които дамите в Париж обожават. Независимо дали е бежов, черен или бял, той ще пасне с всичко в гардероба ви, като в същото време ще очертае фигурата.

Бански за лятото на 2023 – тенденциите, които да следвате

Плетени ризи - новият хит за лятото

Летни обувки - какви цветове ще са на мода

5. Бяла тениска

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Още една класика, която никога няма да излезе от мода. Може да я носите както с дънки и къси панталони, така и с поли. Ако дължината е прекалено дълга, приберете тениската в панталона си, за да изваяте красива фигура и да си осигурите още повече удобство.

6. Слънчеви очила

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adenorah ? (@annelauremais)

Спокойно можем да кажем, че слънчевите очила са единственият аксесоар, който не може да бъде заменен през лятото. Изберете модел, който може да пасне на всеки стил независимо дали става дума за офиса, или за излизане с приятели. Цветът на рамките изцяло зависи от вас и вашите предпочитания, но запомнете, че черното и кафявото са много по-гъвкави и адаптивни от другите нюанси. 

За още модни съвети и новини за новите летни тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 8 месеца )
На тези горищини с дълъг ръкакав?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар