IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По стъпките на мама – Дъщерята на Кристи Търлингтън направи дебюта си в модата

25 септември 2023 12 30

Грейс Бърнс стъпи на подиума в Милано

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Поговорката „Крушата не пада по-далеч от дървото“ важи с пълна сила за Кристи Търлингтън и дъщеря ѝ.

Грейс Бърнс, която се ражда от брака между супермодела от 90-те и режисьора и актьор Ед Бърнс, направи дебюта си в модната индустрия, участвайки в Седмицата на модата в Милано. Това е първото голямо дефиле за момичето, което се присъедини към моделите, представящи новата колекция за пролет 2024 година на марката Alberta Ferretti. Бърнс носеше миди рокля с едно рамо, украсена с флорални мотиви в приглушени тонове на розово, лилаво и меко зелено.

19-годишната дъщеря на Търлингтън се похвали с успеха си в социалните мрежи, споделяйки клип от дефилето. Тя благодари на дизайнерката Алберта Ферети за това, че я е избрала да бъде част от колекцията ѝ. От описанието става ясно, че шоуто се е провело в замък в Милано и включвало характерните за дизайнерката техники за драпиране и фини слоеве. Колекцията се състоеше от блузи и панталони на светлосиньо и бяло райе, както и дълги бели рокли.

Модната къща сподели снимки и видеа в социалните мрежи, описвайки новата колекция като „визия на лекота и движение, окончателно утвърждаване на женствеността, която никога не е статична“. В дефилето участваха още Ирина Шейк, а сред гостите бяха Тони Гарн, Роми Стрейд, Ед Уестуик и приятелката му и много други.

Въпреки че това е официален дебют за голяма модна къща, Грейс Бърнс и преди е имала досег с модата. През юни тя се появи на събитието LuisaViaRoma във Флоренция, организирано от британския Vogue. Тогава моделката носеше дизайнерска рокля от Виктория Бекъм.

Бърнс също така участва в кампанията на Carolina Herrera заедно с майка си по-рано през годината. „Изключително благодарна съм за възможността и привилегията да бъда част от това преживяване. Изпращам цялата си любов към всеки един човек, който направи това възможно“, написа тя под публикация в социалните мрежи.

Майка ѝ, която беше открита от модните агенции още на 14 години, имаше една от най-блестящите кариери в света на модата. Търлингтън става член на т. нар. супермодели, които поставят началото на това движение и се смятат за основоположници на различни модни тенденции. Тя става известна през 90-те години заедно с Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд и Клаудия Шифър.

В същия ден, в който Бърнс участва в дефилето в Милано, беше пусната документалната поредица „Супермоделите“ на Apple TV+. Епизодите включват Търлингтън, Крауфорд, Еванджелиста и Кембъл, които говорят за своите емблематични кариери и споделят тайни от зад кулисите. Дамите направиха фурор през последните месеци, след като се появиха на корицата на Vogue и закриха дефилето Vogue World в Лондон по-рано този месец.

Миналото и бъдещето на модата – Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Хелена Кристенсен с децата си

Гордата Кристи Търлингтън сподели сладка снимка с дъщеря си и мъжа си

И дъщерята на супермодела Кристи Търлингтън стана модел

Макар да добива огромна слава в модата, Търлингтън реши да прекрати кариерата си едва на 25 години.

„Тогава си помислих, че е по-добре да приключа, когато аз искам, отколкото някой друг да го направи вместо мен“, казва тя през 2012 година пред списание Du Jour. Допълва, че никога не е таяла надежда и илюзия, че дните ѝ на модел ще продължат завинаги.

След като се сбогува с подиума, Търлингтън се завърна само веднъж, за дефилето на Marc Jacobs през 2019 година за Седмицата на модата в Ню Йорк.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари