IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън избра тиарата на принцеса Даяна за специален повод

6 декември 2023 16 30

Настоящата принцеса на Уелс почете покойната си свекърва

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

От една принцеса на Уелс за друга. 

Кейт Мидълтън откъсна страница от модната книга на принцеса Даяна, избирайки един от любимите аксесоари за глава на покойната кралска особа. Тиарата Lover's Knot блестеше върху кичурите на принцесата на Уелс на 5 декември, когато тя, принц Уилям, крал Чарлз и кралица Камила посрещнаха дипломати в Бъкингамския дворец. 

Четиримата представители на кралското семейство позираха за общ портрет в стая 1844. Ежегодното събитие посреща стотици членове на Дипломатическия корпус в кралската резиденция. 

Кейт, Уилям,

Снимка: Getty Images

За тазгодишната среща Кейт избра специалната тиара Lover's Knot, която се предава от поколение на поколение в кралското семейство. Това е аксесоарът за глава, който принцесата на Уелс е носила най-много по време на живота си в двореца. На 5 декември беше 12-ият път, в който Кейт слага красивата тиара върху главата си. 

Бижуто също така е било любимо на принцеса Даяна, която го носи на няколко повода през краткия си кралски живот. Според Court Jeweller, красивата тиара е на повече от 100 години и първоначално е била поръчана на луксозната марка Garrard от кралица Мери през 1913-1914 година. Това е реплика на тиарата, собственост на бабата на Мери – принцеса Августа от Хесен, херцогиня на Кеймбридж. 

Наскоро Кейт отново сложи тиарата, този път през юни за сватбата на принц Хюсеин и принцеса Раджва от Йордания. Тя повтори целия си външен вид от лятото за приема в Бъкингамския дворец. В допълнение към бижуто за глава, принцесата също така облече същата розова блестяща рокля от дизайнерката Джени Пакам. 

Обеците от Greville Chandelier също бяха повторение от лятото. Те са почит към покойната кралица Елизабет, която ги получава като сватбен подарък от родителите си крал Джордж VI и кралица Елизабет, кралицата майка, когато се омъжва за принц Филип през 1947 година. 

За кралското събитие в двореца Кейт носеше синия пояс на Кралския викториански орден, както и Ордена на кралското семейство с лика на кралица Елизабет. Все още крал Чарлз не е променил там нещата, както направи с парите във Великобритания. По закон, върху всички валути, медали и почести трябва да седи лика на живия монарх. 

Кралица Камила също носеше тиара за приема. Само два месеца, след като направи дебюта си с бижуто Girls of Great Britain and Ireland, което е тясно свързано с кралица Елизабет, тя отново избра същото украшение. 

Поредната поява на Кейт с тиара идва само две седмици, след като тя помогна за домакинството на президента на Република Корея Юн Сук Йео и първата дама Ким Кеон Хи в Бъкингамския дворец. Тогава изборът ѝ за украшение беше голяма изненада, след като тя се появи с бижу, което не е носено от 30-те години на миналия век.

Принцеса за пример – Кейт Мидълтън със специални обеци

Кейт Мидълтън пак демонстрира скромност със стар тоалет

Промяна: Кейт Мидълтън смени саката с пуловер без ръкави

Мидълтън заложи на тиарата Strathmore Rose и дебютът отбеляза четвъртия път, в който принцесата на Уелс носи различно украшение за глава по време на кралския си живот. Цветното бижу, невиждано от близо девет десетилетия, беше част от колекцията на кралицата майка. Според The Court Jeweller, името идва от бащата на кралицата майка, който е бил граф на Стратмор и Кингхорн, а тиарата е била сватбен подарък, когато Елизабет се омъжва за принц Албърт, който впоследствие се превръща в крал Джордж VI, бащата на кралица Елизабет II. След кралицата майка, принцеса Кейт е едва вторият човек, който носи тиарата Strathmore Rose на публично място. 

Миналата година, отново по време на дипломатическия прием, Мидълтън се появи с тиарата Lotus Flower. Това беше първият път, в който я слага от 2015 година насам. Преди това я видяхме върху главата ѝ през 2013 година, отново на дипломатическото събитие в Бъкингамския дворец, както и на банкет две години по-късно за посрещане на китайския президент Си Дзинпин.

Кралицата майка създава тиарата Lotus Flower от колие, което ѝ е било подарено за сватбата от нейния съпруг, покойният крал Джордж VI. Дъщеря им принцеса Маргарет също носи бижуто, след което го завещава на Серена Станхоуп, когато тя се омъжва за сина ѝ през 1993 година. 

Принцеса Кейт носи и тиарата Halo на Cartier, но само веднъж – за сватбата си с принц Уилям през 2011 година

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари