IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френска мода - задължителните неща в гардероба ви

4 януари 2024 12 30

Какво трябва да притежавате, за да сте стилни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не е нужно да живеете в Париж, за да следвате естетиката на френското момиче. Характеризиран с основни елементи, като ризи, блейзъри и няколко ефекти аксесоара, този начин на обличане е вечен и изключително гъвкав. Всичко е свързано с инвестирането в артикули, които изглеждат класически, но в същото време могат да съставят по-издигнат външен вид. 

Тъй като хаштагът #frenchgirlstyle има над 95 милиона гледания в TikTok, е ясно, че жените навсякъде по света търсят начин да подобрят стила си на обличане. Но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено ако се стремите да купувате артикули, които да може да носите през цялата година. Целта е да се купуват дрехи, които могат да се съчетават, за да се удължи времето им за носене. 

За щастие, модата, вдъхновена от Париж, разчита именно на класически силуети и неутрални нюанси за дрехи и обувки, които могат да се използват за създаване на различни шикозни визии без усилие. Въпреки че има много вдъхновени от Франция артикули, от които да избирате, ние ще посочим 10-те основни неща, които да добавите към гардероба си възможно най-скоро. 

С какво да оборудвате гардероба си

Пантофки

пантофки istock

Снимка: iStock

Пантофките са един от най-класическите френски елементи в модата. Забелязани в колекциите за пролет 2024 на марки като Sandy Liang и Simone Rocha, обувките са идеалното допълнение към всеки гардероб. Те подхождат на всичко и са супер удобни за ходене, независимо дали сте по улиците на Париж или София. За да удължите времето им за носене, изберете класически чифт в черно или бежово. 

Тренчкот

тренчкот istock

Снимка: iStock

Бежовият тренчкот незабавно издига всяка визия и може да се носи през всички сезони. За да го оформите по парижански, дръжте останалото си облекло минималистично и се придържайте към неутрални тонове. За ежедневна визия заложете на бяла тениска и дънки. Ако ще излизате с приятели или на романтична вечеря, помислете за съчетаване на тренчкот с черна мидирокля и семпли токчета. 

Бяла риза

бяла риза,

Снимка: iStock

Няма толкова гъвкав моден артикул като бяла риза. Въпреки че се смята за основна част от френското момиче, то също е основна част във всеки капсулен гардероб. Моделът Джиджи Хадид носи овърсайз версия на ризата, но може да изберете какъвто искате размер, според настроението ви. Носете бялата дреха върху тениска за класическа визия или изберете втален модел, който да завържете отпред.

Овърсайз блейзър

блейзър Гети

Снимка: Getty Images

Всичко, което е необходимо, е да облечете голям блейзър, за да изглеждате безпроблемно съчетани и шик. Понастоящем широките силуети са в тенденция, но големият блейзър също има изискано качество, което е идеално за създаване на естетика на френско момиче. Изглежда елегантно, когато се съчетае с миди пола или рокля, но също така може да добави малко ефект към комбинация от класически пуловер и маратонки.

Дънки с прави крачоли

дънки с

Снимка: Getty Images

Дънките с прави крачоли никога няма да излязат от мода, което вероятно е причината французойките да ги обичат толкова много. С леко свободна кройка, този дънков стил е удобен за носене и безпроблемна опция за всеки повод. Ако класическият силует ви се струва твърде семпъл, подправете външния вид с по-ярък цвят или изрязан подгъв. 

Блуза на райе

риза на

Снимка: Getty Images

Няма как да съставим списък за френска мода без да добавим раирана блуза. Тази, вдъхновена от мореплаването, риза обикновено се отличава със сини и бели ивици, но може да се носи и в различни други цветове. Облечете я с чифт дънки, сако и мокасини за небрежен, но елегантен външен вид.

Зима 2023 – как да създадем капсулен гардероб

Зимна мода – задължителните дрехи в гардероба ви

Модни съвети – как да изглеждате стилно в студеното време

Копринен шал

шал за

Снимка: iStock

Заменете баретата си с копринен шал, ако наистина искате да създадете вдъхновен от Франция външен вид. Този аксесоар добавя елегантност към всяко облекло, но също така може да се счита за изящна част, когато се носи в смел модел. Традиционният начин за носене на копринен шал е вързан около врата ви, но за по-интригуващи опции за оформяне, опитайте да вържете шала в косата си или да го носите като шикозен колан.

Малка черна рокля

малка черна

Снимка: Getty Images

Удобството е ключов фактор във френската мода и малката черна рокля попада точно в тази категория. Тя може да се носи за всеки повод - от интервю за работа до изискана вечеря. Емблематичната френска дизайнерка Коко Шанел популяризира визията още през 20-те години на миналия век, като тя се задържа на върх и до днес. Може да облечете роклята с токчета и няколко колиета или да запазите стила малко по-семпъл с кецове на платформа и пуловер. 

Удобен пуловер

пуловер, зима

Снимка: iStock

Мек, топъл пуловер създава спокойна визия, която гарантирано ще бъде топ пет елемента в гардероба ви от есента до пролетта. Може да се постави на пластове върху тениска или, още по-добре, да се завърже около раменете, за да се облече по-късно за красив външен вид. Плетената жилетка също е друга чудесна възможност да балансирате широките дънки и да добавите малко текстура към вашето облекло. 

Сламена чанта

сламена чанта

Снимка: Getty Images

Французойките обичат чанта през рамо, но ако говорим за пролетни и летни аксесоари, няма друг избор освен сламената чанта. Джейн Бъркин олицетворява стила на френското момиче и емблематичната плетена кошница, която тя носеше през 60-те години на миналия век, популяризира използването на сламени чанти. Докато избраната от нея чанта беше кошница, днешните модели се предлагат в различни стилове - от модели с дръжки до обемни чанти, подходящи за официално или ежедневно събитие. 

За още новини от света на модата и съвети за обличане последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари