IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петте въпроса, които да си зададете преди купуването на нови дрехи

19 февруари 2024 16 30

За създаването на един красив и устойчив на времето стил

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо дали се смятате за любител на модата или не, винаги е шокиращо колко лесно и бързо може да достигнете до момента, в който гардеробът ви изглежда препълнен, наблъскан и неподреден. Виждате летни, пролетни или зимни разпродажби и бързате да вземете неща, които нямате представа кога, как и с какво ще носите. 

През 2024 година обаче се стремим да направим много по-малко прочиствания на гардероба и вместо това да пазаруваме доста по-стратегически и премислено. Няма нищо по-удовлетворяващо от това да добавите дреха към дрешника си, която обичате и носите с години. Хубавата новина е, че всеки артикул в магазина може да се превърне в такъв, важното е да го закупите с умисъл и представа за носенето му. 

Следващият път, когато щракнете върху „добави в количката“ или се насочите към опашката за плащане, има няколко въпроса, които трябва да си зададете, преди да купите нещо. По този начин рафтът в гардероба, който мислено сте кръстили „Мислех да го обличам, но никога не съм го носил“ ще стане много по-малък.

Петте въпроса, които да си зададете преди купуването на нови дрехи

1. Мога ли да комбинирам това по три различни начина с нещата, които вече притежавам?

онлайн пазаруване,

Снимка: iStock

Твърде често попадаме в капана да купуваме нещо ново, защото имаме предвид само един убийствен тоалет, в който да го включим. И ако можете наистина да го оформите по начина, по който си го представяте, това е страхотно. Въпросът е обаче дали въпросната дреха всъщност ще може да се впише в повече от едно красиво облекло, за да се оправдае покупката ѝ. Опитайте да измислите три различни тоалета, които можете да съставите с нея, които наистина да ви харесат. Ако се изискват допълнителни покупки, за да адаптирате дрехата към стила си, не си заслужава да я купувате.

2. Бих ли го купил, ако не беше на промоция?

Знаем, че е трудно да се устои на разпродажбите. Но един от важните начини за промяна на мисленето при пазаруване е следният – ако нещо е намалено от 100 на 60 лева, вие не спестявате 40, а все пак харчите 60. Ако нещо, което сте сигурни че ще носите и много ви харесва, е на промоция, вземете го, разбира се. Но ако купувате дреха само защото е в разпродажба, не си заслужава.

пазаруване, покупки,

Снимка: Pixabay

Най-добрият въпрос, който трябва да си зададете тук, е дали бихте харесали артикула, ако не беше намален. Ако отстъпката е основното нещо, което е привлякло окото ви, най-добре се насочете към нещо друго.

3. Това пасва ли ми?

Особено в ерата на онлайн пазаруването след пандемията е лесно да поръчате нещо с размер, който в крайна сметка не е съвсем правилен, но все пак задържате покупката, защото връщането ѝ отново ще струва пари и време. Запитайте се – ако пазарувате във физически магазин и пробвате нещо, бихте ли си взели по-голям или по-малък размер? Ако желаете, най-добре е да го върнете или замените.

пазаруване онлайн

Снимка: Pexels

Ако пазарувате от магазина, а вашият размер е изчерпан и се опитвате да превърнете неподходяща дреха в подходяща, доверете ни се – най-добре е да изчакате нещо, което наистина ви пасва правилно, освен ако нямате намерение да преправяте.

4. Купувам ли това само защото е модерно?

пуловер, дрехи,

Снимка: iStock

С различни тенденции и естетика, които стават популярни в TikTok всяка седмица, е по-лесно от всякога да купите нещо, за да се присъедините към тълпата. Въпреки че и ние сме жертви на това, ключът е да сте сигурни, че наистина харесвате дрехата. Ако например харесвате идеята за прозрачните дрехи, но всъщност носенето им ви кара да се чувствате неудобно, това не е тенденцията за вас. Модата е субективна, не купувайте нещо, само защото всички останали са го направили.

Пълен гардероб, но няма какво да носите – модните грешки, които допускате

Устойчива мода – 5 артикула, неподвластни на времето

5. Каква ще бъде цената на износване?

Едно от най-полезните неща, които трябва да имате предвид, когато купувате нещо, е неговата цена за носене или цената на артикула, разделена на броя пъти, в които ще го носите. Може да звучи добре да купите чифт красиви ботуши за 200 лева, отколкото да платите малко повече за маратонки, но ако ще носите ботушите само няколко пъти в годината, а маратонките няколко пъти седмично, цената на маратонките си заслужава повече.

мерене на

Снимка: iStock

Чудесен пример тук са роклите, които си купуваме за сватби, кръщенета или момински партита. Ако знаете, че няма да облечете тоалета повече от един път, вземете рокля от приятелка, за да избегнете претрупването на гардероба. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари