IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е първа - Кендъл Дженър облече рокля на Givenchy, носена от Уинона Райдър през 1999-а

11 май 2024 12 00

Моделът обаче не знаеше този факт

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кендъл Дженър беше една от най-запомнящите се и стилни звезди на тазгодишния бал Met Gala 2024, който се проведе в понеделник в Ню Йорк. Темата на събитието беше „Спящите красавици: Пробуждане на модата“ и Кендъл се вписа в духа, появявайки се в ретро рокля от архивите на Givenchy по дизайн на Alexander McQueen от 1999 г.

Дженър се появи на галавечерта в Музея на изкуствата „Метрополитън“ в красивия и драматичен тоалет, за чието минало обаче тя се заблуждаваше. Моделът гордо заяви пред репортерите от списание Vogue, че тя  е „първият човек“, който някога е обличал зашеметяващия дизайн, но се оказа, че е в грешка.

Изцяло изрязаната рокля с мъниста беше представена на манекен, а не на модел и съхранена в архивите на McQueen веднага след създаването ѝ, но все пак има една звезда, която е обличала творението на покойния британски дизайнер за фотосесия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim (@thevampireswardrobe)

Ясно е, че за една звезда от клана Кардашян-Дженър е нормално да иска да се появи в рокля, която „никога не е била носена от друг човек“, но се оказа, че този път 28-годишната Кендъл бърка нещата, казвайки: „Тази рокля спеше през последните 25 години. Това е буквално „спяща красавица“. Това е толкова специален момент. Чувствам се изключително горда, че ми позволиха да нося роклята“.

Твърдението на брюнетката предизвика известен скептицизъм сред феновете. Обсебените от модната история побързаха да засрамят Дженър, като посочиха, че роклята с дълбоко деколте и красиви рамене от архивите на Маккуин е носена от холивудската звезда Уинона Райдър за фотосесия за списание Flaunt от 1999 г.

Ясно е, че Кендъл не е „първият човек“, който е обличал изрязаното модно творение, макар че някои хора твърдят, че Райдър всъщност е носила реплика на роклята, а не нейния оригинал.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kenny__k? (@kendoll_divas)

Самата рокля от кожа и коприна на талантливия Александър Маккуин за Givenchy е създадена през 1997 г. и е носена само на модния подиум за дефиле, след което не е продавана.

Колкото до Кендъл, тя завърши вечерта си със стил, след като се преоблече за автърпартито в персонализирана бяла рокля с дълги ръкави на Vivienne Westwood.

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари