IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска красота в Кан – Мария Бакалова блесна на червения килим с рокля на Dolce & Gabbana

21 май 2024 10 30

Актрисата представи новия си филм „Стажантът“, в който играе Ивана Тръмп

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Филмовият фестивал в Кан започна преди седмица, но истинската принцеса пристигна чак сега!

Мария Бакалова озари червения килим край Лазурния бряг преди премиерата на най-новия си филм, „Стажантът“, който успя да влезе в надпреварата за „Златна палма“. Българската актриса влиза в ролята на Ивана Тръмп и ще си партнира със Себастиан Стан, който пък се превъплъщава в младата версия на президента на САЩ. Филмът е създаден под режисурата на Али Аббаси, който вече има награда от Кан за друг свой проект.

Мария Бакалова

Снимка: БГНЕС

За премиерата на филма в Кан Мария Бакалова избра красива рокля от пролетната колекция на Dolce & Gabbana за 2016 година. Тоалетът включва корсетно горнище без презрамки и огромна зелена пола с тюл, върху която е поставен и бял плат с уникална рисунка. Актрисата допълни визията си с масивно диамантено колие със зелени камъни, които идеално пасваха на зеления ѝ пръстен и диамантената гривна. Косата на Бакалова бе оформена на кок и леко заметната настрани, като един кичур падаше точно покрай лицето ѝ.

Одисеята на българката в Кан обаче започна няколко дни по-рано. Тя се появи на събитието Women in Motion, организирано от марката за луксозни стоки Kering в партньорство с филмовия фестивал. Целта е да се почете приносът на жените към киното както пред, така и зад камерата.

Мария заложи на красива и дръзка визия от Balenciaga – прилепнала по тялото дълга до земята черна рокля с блестящи детайли. Тя умело позираше пред камерите и видимо не беше притеснена от предстоящата премиера на най-новия си филм. „Стажантът“ се очаква да бъде приет от широката публика, особено в Америка, със смесени чувства. В момента страната се подготвя за нови президентски избори, а Доналд Тръмп ще се включи в надпреварата, надявайки се да се завърне в Белия дом след четиригодишна пауза.

„Стажантът“ е дело на датско-иранския режисьор Али Аббаси и показва историята на младия Тръмп, който се опитва да пробие в индустрията за недвижими имоти през 70-те и 80-те години на миналия век. Проектът бе един от най-чаканите на филмовия фестивал в Кан, като само лебедовата песен на Франсис Форд Копола, Megalopolis, се чакаше с по-голямо нетърпение. Преди официалната премиера на „Стажантът“, никой не го е гледал, тъй като проектът е бил завършен само няколко дни по-рано.

Няколко шокиращи момента в края на филма – сцена, изобразяваща предполагаемото изнасилване на първата му съпруга Ивана от самия Тръмп и кадри от хирургична зала, показващи как президентът на САЩ си прави липосукция – предизвикаха емоции в публиката в Кан. След края на финалните надписи, зрителите се изправиха на крака и започнаха да ръкопляскат в такт с песента Yes Sir, I Can Boogie на Baccara.

След прожекцията Аббаси сърдечно прегърна членовете на актьорския състав, а Кейт Бланшет, седнала точно пред режисьора и екипа, първа скочи и ръкопляска, прегръщайки Мария Бакалова. Най-бурните аплодисменти бяха и за трансформацията на Себастиан Стан в Доналд Тръмп. Тълпата ентусиазирано аплодираше, оставайки на крака близо осем минути. 

Мария Бакалова

Снимка: БГНЕС

„Стажантът“ е един от претендентите за тазгодишната „Златна палма“, изправяйки се срещу още 21 филма. Програмата на филмовия фестивал в Кан вече е преполовена, като остават да бъдат излъчени само още 11 проекта, след което журито, начело с Мерил Стрийп, ще трябва да реши на кого да връчи най-престижната си награда.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари