IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Valentino: Ода за новата висша мода без стереотипи

25 януари 2019 07 00

Мечтите на Пиер Паоло Пичоли

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Колекциите висша мода винаги са били като артистична глътка въздух, за която дизайнерите като че забравят за секунда тенденциите, които продават и дават свобода на своите мечти, стремежи и идеалистични идеи.

Така новата колекция висша мода пролет-лято 2019 ни потапя в мечтите на Пиер Паоло Пичоли за новите кодове на висшата мода.

„Харесвам класическата висша мода, не ми харесва модернизмът. Затова, за да промениш висшата мода, променяш значението ѝ, не кодовете“, споделя дизайнерът. И прави точно това.

За създаването на колекцията той оставя симбиозата с ценностите на съвремието и се потапя в проучване на Ренесанса и Романтизма.

Красотата през различните ери диктува създаването на флорални елементи за пролетта, но с техника на 3D ефекти.

Обемът компенсира леката тафта, а специалитетът на ревюто е закриването от Наоми Кембъл, облечена в „Chocolat Dhalia“.

Още докато бяха заедно във Valentino, Пиер Паоло Пичоли и Мария Грация Кюри създаваха колекции със социални послания и налагаха висшата мода като много повече от просто тенденции и тоалети.

Научиха ни, че мислите, страстите, мечтите и страховете могат да бъдат силен двигател и ни показаха, че дрехата може да показва всичко, което ние искаме.

Че може да отговаря на нас като личност, като индивидуалност и да се яви оръжие в борбите ни със стереотипите.

И дори след напускането си и отиването в Dior, Мария Грация Кюри създаде „новия“ Dior като модна къща, следваща и издигаща на пиедестал силата на жените.

Така Пиер Паоло Пичоли, вече сам във Valentino, създава с колекцията си висша мода пролет-лято 2019 един свят, в който равенството е на първо място. В който няма раси, няма цвят на кожата, има само изкуство.

И основната му цел е не да промени миналото, а да научи уроците от него, за да повлияе на бъдещето.

„Имам една мечта“, сподели той преди ревюто и едно е сигурно – тя вече се сбъдва.

Как изглежда мечтата на дизайнера – вижте в най-доброто от колекцията в нашата галерия.

Chanel: Реквием за един мечтан живот

Giambattista Valli: Всичко или нищо


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари