IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Карл Лагерфелд: Любимата бяла риза през погледа на знаменитостите

16 септември 2019 17 30

Специален проект, в който участват Кара Делевин, Кейт Мос, Даян Крюгер и други

Снимка: Getty Images

За да отдадат почит и да отпразнуват наследството на Карл Лагерфелд, някои от най-креативните таланти от цял свят се събраха, за да вдъхнат своя прочит на емблематичния дизайн на Кайзер Карл – бялата риза.

Артисти, актьори, модели, дизайнери и преди всичко приятели на Карл Лагерфелд участват в проекта, вдъхновени от собствените си спомени и почерк, създават специална лимитирана серия от бели ризи.

Точно седем от всичките лимитирани дизайнерски ризи са създадени в 77 бройки и ще бъдат достъпни за продажба на цена от точно €777 за брой.

Кара Делевин, Кейт Мос, Томи Хилфигер, Даян Крюгер, Такаши Мураками, Карин Ройтфелд и Себастиен Жондо са авторите на избраните 7 модела от любимия компонент във визията на креативния директор на Chanel.

Ден преди да бъдат пуснати в продажба онлайн, ризите ще бъдат изложени в централата на Карл Лагерфелд в Париж по време на Седмица на модата заедно с други интерпретации на бялата риза на останалите знаменитости, сред които са Кая Гербер, Джиджи Хадид, Оливия Палермо, Луис Хамилтън, Кристиано Роналдо и други.

Стартът на проекта и съответно на възможността да си закупите една от тези ризи, започва на 26 септември в Karl.com и Farfetch.com.

Всички приходи от проекта ще бъдат дарени на благотворителна кампания за медицински изследвания в Paris Descartes University Foundation, която самият Карл Лагерфелд подкрепяше през годините.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари