IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Лондон: Животът на Тина Модоти в силуети

17 септември 2019 14 30

Новата колекция на Erdem за пролет-лято 2020

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако в Ню Йорк се радвахме на обемни форми, мини или безкрайни дължини и акценти върху коланите на кръста, то Лондон е истински контрапункт като тенденции.

До момента можем да направим следните изводи за абсолютните задължителни три тенденции – изчезване на талията, дължините до глезен и смелите цветове.

Колекцията на Erdem за пролет-лято 2020 е истинско 3 в 1, тъй като се явява събирателно на всички тези трендове в една линия.

Моделите на подиума изглеждат като наистина добре облечени знаменитости, които са на едно място по повод на лятна сватба.

Характерното за колекциите на Ердем Моралиоглу е фактът, че всяка една негова линия е като биография на дадена личност. За пролет-лято 2020 дизайнерът е вдъхновен от Тина Модоти, която той определя като „романтична и революционна, жена на принципите“.

И действително цялото модно ревю бе като ретроспективна справка на нейната биография.

Виждаме абсолютни сходства с нейни портрети, изразени в силуети с обемни пропорции, бродерии на рози и ресни.

Истината е, че в това ревю викторианските рокли срещат традиционните, за да създадат нещо, което ни напомня на миналото, но и ни кара да живеем в бъдещето.

Цветната палитра е съставена от меки и топли нюанси на кардамон, жълто и розово.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари