IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джорджо Армани с награда за модните си постижения

19 септември 2019 09 30

Призът ще му бъде връчен на тазгодишните модни награди

Снимка: Reuters

Дизайнерът Джорджо Армани ще бъде оценен за своите постижения в модната индустрия. Той ще получи наградата си на тазгодишните Модни награди, които ще бъдат връчени на 2 декември.

Модните награди или още наричани Британски модни награди е церемония, която се провежда всяка година в Обединеното кралство от 1989 година. Целта е да бъдат събрани на едно място хората, които са допринесли за развитието на модната индустрия през отиващата си година.

Събитието се организира от Британския моден съвет, а през 2016 г. то се преименува от Британски модни награди на Модните награди. Оттогава церемонията се състои всеки първи понеделник на месец декември.

Армани

Снимка: Reuters

Тази година, на наградите вниманието ще е насочено към Джорджио Армани. Дизайнерът ще получи най-важната награда на вечерта – „Върховни постижения в модната индустрия“. Тя се присъжда на хора, които със своя талант са успели да направят революция в бизнеса, която ще остане задълго в историята.

В изявление от Британския моден съвет се казва, че дизайнерът от Италия е заслужил почестите заради „своя невероятен принос към световната модна индустрия, своята креативност и умението да създава дизайни, които ще останат във времето“.

Армани

Снимка: Reuters

Като изпълнителен директор на модната къща Армани и креативен директор на марките Емпорио и Джорджио Армани, италианският дизайнер е бил свидетел на израстването на модната къща в продължение на 40 години. За това време той е пряко свързан с всяко едно решение, което се взима във фирмата и дава своя принос за развитието ѝ.

Интересното е, че Джорджио Армани първоначално е изучавал медицина преди да се премести в Милано, където работи в магазин за дрехи. Той пуска първата си модна линия през 1975 година и веднага му се присъжда името „Кралят на блейзърите“.

Армани

Снимка: Reuters

Оттогава насам, италианецът е бил дизайнер в повече от 200 филма, сред които „Американско жиголо“ от 1980 г., в който участва Ричард Гиър. Освен това Армани стои и зад костюмите на английския национален отбор през 2006-а и зад униформите на италианския олимпийски и параолимпийски отбори през 2012 година.

През 2000 година, дизайнерът разгръща бизнеса си и представя първата си колекция за дома. 10 години по-късно в Дубай отваря и първият хотел с марката „Армани“, след което такъв се появява и в Милано.

„Много сме радостни, че ще наградим Джорджио Армани с наградата за невероятни модни постижения. С повече от 40 години в модната индустрия, неговото наследство към бизнеса е наистина невероятно“, заявява пред Independent Каролин Руш, която е изпълнителен директор на Британски моден център.

Армани

Снимка: Reuters

„Невероятни постижения в модата“ е начин да се почетат кариерите на хора, които са направили революция в света на модата, благодарение на своята креативност и иновативност. Предишните носители на наградата са хора като Карл Лагерфелд, Миучия Прада, Ралф Лорен и Ана Уинтур.

Тазгодишните награди ще бъдат връчени на 2 декември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари