IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска с горещо олио – трикът на Приянка Чопра за блестяща коса

5 март 2020 16 30

Актрисата пие по 8 чаши вода на ден

БГНЕС

Тя е на 37 години и е една от най-известните индийски актриси, която проби на американския пазар. Изглежда невероятно и неслучайно преди години печели титлата „Мис свят“. Тя е Приянка Чопра, но от няколко месеца насам носи гордо името на съпруга си – Джонас.

През последните години името ѝ се свързва с няколко известни марки козметика, защото тя често бива канена за лице на най-различни рекламни кампании. Освен това е посланик на УНИЦЕФ, с които работи упорито за подобряване на правата на децата и насърчаване на младите момичета да се образоват.

Какви трикове използва актрисата, за да има блестяща коса?

Актрисата, която има много гъста и блестяща коса, неведнъж споделя в интервюта как се грижи за нея. Дори и да се боядиса, звездата не спира да използва силата на натуралните масла (зехтин, кокосово или арганово масло) за да я подхранва. По думите ѝ, втриването им в корените и скалпа на главата, прави чудеса. След като косата стои така близо час, тя се измива с хладка вода и след изсушаване е много по-лъскава и хубава.

Чопра посочва пред „Vogue“, че е научила някои тайни за красота от майка си и баба си, които винаги използват натурални средства за подхранване на кожата и косата. Така например, когато усети, че скалпът ѝ е по-сух, си прави лечебна маска у дома. За целта смесва малко пълномаслено кисело мляко, едно яйце и една чаена лъжичка мед. След нанасяне, сместа хидратира кожата на главата и подхранва косъма.

Как подхранва кожата си тя?

Приянка Чопра посочва, че освен лосионите за тяло, които използва, за да хидратира и прави кожата по-мека, тя си прави и домашна маска. За целта смесва 1 кафена чаша брашно от нахут, няколко лъжички пълномаслено кисело мляко, малко пресен сок от лимон, пудра от сандалово дърво и щипка куркума. 

„Ако в сместа има буци, капнете малко прясно мляко и разбъркайте“, обяснява актрисата. Тя посочва още, че намазва кожата си хубаво със сместа и я изчаква да изсъхне. След това я разтърква с пръсти, подобно на ексфолиант и взема душ. 

Как Приянка Чопра си прави домашен скраб за устни?

Много често съпругата на Ник Джонас не носи червило, а слага само гланц за устни, а те изглеждат доста плътни и оформени. Този вид се дължи на домашния ексфолиант, който тя приготвя. 

Приянка Чопра

БГНЕС

За да премахне мъртвите клетки по устните си и да ги омекоти, тя смесва малко морска сол, растителен глицерин и няколко капки розово масло. 

„Този скраб ексфолира, хидратира и лекува“, казва Приянка, но съветва последователите си да го пробват първо на ръката, ако имат по-чувствителна кожа. 

Чопра изтъква, че взима с пръст от сместа и хубаво разтърква устните. След около 2-3 минути избърсва с памучна кърпа. 

Индийската перла Приянка Чопра-Джонас става на 37

Спазва ли диета?

На въпрос как се храни, за да има по-хубава кожа, Приянка Чопра отговаря, че не е почитателка на диетите, а по-скоро се опитва да избягва някои вредни храни. По думите й, кожата ѝ изглежда по-млада най-вече заради това, че пие много вода. 

Чопра има дневен лимит – 8 чаши с вода. Освен нея тя обожава да пие кокосова вода, която има антиоксидантен ефект и изглажда кожата на лицето. Вместо да консумира пържени храни, тя предпочита зеленчуци, приготвени на пара или запечени на фурна. 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари