IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Beauty списък: 5 козметични продукта, без които не можем

8 април 2020 12 30

Какво от козметиката ни използваме всеки ден без да обръщаме внимание

Снимка: Istockphoto

Колко често ви се е случвало да действате „по навик“? Това са тези моменти, в които действате като че на автопилот и дори не е нужно да вложите мисъл, за да сте сигурни, че всичко ще бъде така, както искате.

По същия начин можем да отнесем практиката и към козметичния си несесер.

Знаете ли, че имате продукти, без които буквално не можете, а използването им се е превърнало в такава рутина, че дори не обръщаме внимание, докато ги използваме.

Кои са те? Сега ще ви покажем.

1. Сапун

Един от продуктите, които използваме много, много често в ежедневието си, а в ситуации като сегашната, буквално не можем без тях, са сапуните. Малки, големи, в различни цветове, с различни аромати, с етерични масла, луксозни, антибактериални – огромното разнообразие ни помага да изберем точно това, от което имаме нужда, без да полагаме особени усилия.

Без значение дали сме фенове на течните или твърдите, тези сапуни са дотолкова неизменна част от живота ни, че буквално не можем без тях.

2. Крем за ръце

Обикновено не можем без този козметичен продукт основно през зимата, тъй като студът влияе негативно на кожата, а ниските температури водят до изсушаване на ръцете. Истината е, че трябва да използваме крем за ръце буквално през цялата година, защото силното слънце също не е щадящо към нежната кожа на ръцете.

В моменти като този, в който миенето на ръцете е изключително важно, вероятно сте усетили леко загрубяване и зачервяване на кожата. Дерматолозите съветват след измиване на ръцете да нанасяме крем за ръце, за да възстановим обратно защитния слой на кожата, който предпазва.

козметика

3. Шампоан

Отново един продукт, без който никоя жена не може и дотолкова е свикнала с него, че даже не обръща внимание на използването му. Добрият шампоан може да направи чудеса с косата и в това сме се убедили много отдавна. Освен за измиване, новите формули в шампоаните помагат за възстановяване на косъма, за запазване на цвета при боядисване, за приглаждане на стърчащите краища и общо взето всякакви други нужди, които имаме, за да създадем перфектната прическа.

4. Душ гел

Поредният продукт, без който не можем и толкова сме свикнали с присъствието му, че даже не обръщаме внимание, е душ гелът. Еквивалентът на течните сапуни, но с много по-обогатени формули и предназначен да се грижи за кожата на тялото ни. Най-хубавата част? Избираме любим аромат, който не само хидратира, но и ни помага да се насладим на арома терапия, докато сме под душа.

5. Дезодорант

Живеем в динамични години, в които ежедневието ни е изпълнено с многобройни задачи, често се налага да вършим няколко накуп, а същевременно сме взискателни към външния си вид и цялостното си „аз“. Така сутрин, непосредствено след душ, почти несъзнателно и задължително поставяме дезодорант. Безспорно страхотен продукт, който ни помага да бъдем свежи през целия ден и да ухаем на чисто (което е много важно). За дамите, които не обичат деоспрей формулите, течните или стик варианти са със същите качества, така че отново да можем да задоволим предпочитанията си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари