IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за перфектен гол гръб

26 юни 2020 10 30

Лятото е тук, подгответе се от по-рано

Снимка: Istockphoto

Една от най-сексапилните части от женското тяло е гърбът. Голият гръб е напът да измести деколтето и в по-топлите дни доста дами залагат на по-орязани блузи и рокли в задната част. За да си позволите подобна дреха обаче, е хубаво преди това да сте се погрижили за своя гръб.

Какво работи:

Полиране на кожата

Както кожата на лицето, така и тази на гърба ви, може да получи допълнителен блясък като си направите процедура, включваща ексфолиране, масаж, хидратация, изравняване на тена. Направете я няколко часа преди събитието, изискващо гол гръб, тъй като резултатът е най-видим в следващите 24 часа.

Премахване на пигментацията

Отново е по-добре да се оставите в ръцете на специалисти, които разполагат със съответната апаратура да премахнат мъртвите клетки, да избелят кожата и да я тонизират едновременно. За да видите резултат, трябва да направите поне 3-4 процедури, така че започнете поне месец по-рано преди да разголите трайно гърба.

Опитайте химически пилинг

Той премахва агресивно повърхностния слой на кожата като ще остави гърба ви зачервен и леко чувствителен поне 2-3 дни след това. Причината е, че се ползват химикали за отстраняването на мъртвите клетки, които буквално изгарят слоя на кожата и остават място да се изгради чисто нов слой, който няма пигментация и несъвършенства.

А ето и какво можете да направите в домашни условия:

– Куркумата е богата на куркумин, който има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства намаляващи образуването на белези. Също така действа върху свиване порите и успокоява кожата. Смесването ѝ с мед и нанасянето ѝ на гърба всеки ден може да направи чудеса.

– Настържете фино картоф и намажете гърба си с него – това моментално ще придаде на гърба ви страхотен блясък и ще допринесе за изравняване на тена.

– Естествените ексфолианти работят страхотно. Смесете сок от лайм със захар и внимателно нанесете на гърба си. Помолете някой да го втрие хубаво.

– Друг добър естествен ексфолиант е кафето. Вземете сместа от филтъра на кафеварката и разтъркайте с малко вода върху гърба си. След това измийте с вода.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари