IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овесено мляко – задължителната съставка за кожата

14 август 2020 14 30

Ако имате чувствителна и суха кожа, това е вашето решение

Снимка: Pexels

Овесеното мляко може да е най-добрата алтернатива на млечните продукти, предлагани в любимото ви кафене, но то има и съвсем друго предназначение. Да, знаем, че с този тип мляко се получава най-доброто лате, но сега е време да помислим за съставката и в малко по-различна светлина.

„Овесеното мляко е чудесен антиоксидант, който поправя кожата от ежедневното натоварване, ултравиолетовото лъчение, замърсяването от околната среда и други“, казва дерматологът Маргарита Лолис пред InStyle. По този начин кожата ви остава сияйна, като се намалява пигментацията, фините линии и бръчките. Освен това овесеното мляко има противовъзпалителни свойства, които помагат в борбата с акнето.

акне Pixabay

Снимка: Pixabay

Д-р Лолис отбелязва, че това мляко служи и като овлажнител, който помага на кожата да задържа вода и често се забелязва като основна съставка в хидратиращите козметични продукти.

Въпреки че овесеното мляко допринася за някои ползи за грижа за кожата, то не е широко проучено като колоидната овесена каша. Тя е определена като защитен агент на кожата и обикновено се използва за лечение на възпалителни състояния като екзема. Все пак, овесеното мляко е сравнително безопасно за употреба, поради което толкова много козметични фирми започнаха да го прилагат във формулите си за продукти за грижа за кожата.

козметика, какаово

Снимка: Pixabay

„Овесът е безопасен за ежедневна употреба и като цяло е хидратираща и успокояваща съставка“, казва дерматологът Даниел Белкин пред InStyle. Допълва, че той рядко може да доведе до свръхчувствителност на кожата и не трябва да изпитваме притеснение от използването му. Ако смятате да си правите домашни продукти за кожа, Белкин съветва да използвате смлян овес, а не самото овесено мляко.

Дерматологът казва, че овесеното мляко, което се предлага в търговската мрежа е обработено и съдържа ароматизиращи съставки, соли или подсладители. Всичко това може да повлияе зле на кожата ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари