IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тънка коса - как да я стилизирате?

30 август 2020 12 00

Ето няколко трика, препоръчани от специалисти

Pixabay

Тънката и финна коса изглежда лесна за стилизиране. Ако вашата е гъста, винаги ви се струва, че тя се суши за секунди и не й е нужна преса, защото не е толкова обемна, но грешите. Приятелките ви, които я притежават, ще ви се оплачат, че има  е трудно да имат перфектните къдрици, а понякога постигането на обем е същинско предизвикателство.  

Има много шампоани и други средства, с които да похраните косата и й придадете обем, но ако по рождения вашата е тънка,  то резултатът никога няма да ви удволетворява напълно. 

Ето няколко съвета на стилисти за това как най-добре да оформяте тънката коса: 

1. Използвайте шампоан и балсам за обем 

Трябва да знаете, че най-важната стъпка, която да направите, за да получите обем в косата, е още под душа. По думите на стилиста от Лос Анджелис Браяна Колет, най-добре е да ползвате шампоан и балсам за целта. Те трябва да са съобразени с вашия тип коса, като са богати на хидратиращи съставки, в противен случай ще имате по-суха коса. Иначе обикновените най-често изсушават или карат скалпа да произвежда повече масла. 

коса Pixabay

Pixabay

2. Никога не слагайте балсам на скалпа 

Може да ползвате балсам за обем редовно, но зависи как го нанасяте. Той не бива да се слага по цялата дължиба на косъма. Скалпът винаги се пропуска за сметка на краищата на кичурите, иначе косата ви ще стане по-мазна и загуби и малкото обем, който имате. 

3. Ползвайте леко издухване 

За да имате повече обем, не сушете прекалено много тънката си коса, а само я издухайте леко със сешоара, като я оставите полумокра. по този начин ще активирате активните съставки от шампоана. 

четки за

Pixabay

4. Използвайте кръглата четка накрая

Всяка от нас харесва изправянето на косата и придаването й на обем с кръгла четка. Но при тънката коса тя не е толкова ефективна, отколкото някои си мислят.

За да повдигнете малко косата, започнете да я сушите, като пипате нежно с пръсти. Наведете главата надолу и започнете с ръце да побутвате, като правите леки масажни движения. Така ще увеличите значително обема, а когато косата вече е достатъчно суха, ползвайте кръглата четка, за да опънете краищата й. Но не дърпайте твърде рязко, за да не нараните фоликулите.  

5. Ползвайте ролки с велкро 

Ако косата ви е твърде тънка и исклате да й придадете обем непосредствено преди излизане, изсушете се и сложете няколко ролки с велкро, след което ги нагрейте малко със сешоара. 

След като махнете ролките, може да оформите косата с малко пяна, като масажирате скалпа. Така ще получите небрежна прическа с обем, който ще държи през целия ден. 

къдрава коса

Pexels

6. Купете си сух шампоан 

Сухият шампоан не бива да се използва всеки ден, а по необходимост. Въпреки това може да се каже, че той е добър приятел на жените, защото им помага в много ситуации. 

Понякога може да сложите малко сух шампоан непосредствено след пръскането на лак за коса. Според стилисти, лакът и прахът са идеалната комбинация за задържане на обема. 

жена, тънка

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари