IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овлажнител – най-важният продукт в грижа за кожата

10 септември 2020 16 30

Защо трябва да го имате у дома и как да го използвате

Снимка: iStock

Грижата за кожата се превърна в задължение за всеки от нас. За да изглеждаме по-добре, трябва да се фокусираме върху правилните продукти и правилния им начин на използване. Рекламите по телевизията ни предлагат изключително разнообразие от козметика, но понякога е трудно да разберем точно коя е най-важна за нашата кожа и как да я използваме.

Преди да преминем към гримирането, трябва да се погрижим лицето ни да бъде чисто и добре поддържано, за да постигнем най-добрия възможен ефект. Има редица правила в грижата за кожата, които трябва да спазваме, но най-важното е да разберем кой продукт е задължителен.

Овлажняването е една от най-важните части във всяка рутинна грижа за кожата, но е трудно да разберем точно какъв овлажнител да търсим и как да извлечем най-доброто от него. Затова дерматолозите се притичват на помощ, за да ни споделят своите съвети в тази област и за какво да внимаваме, когато си купуваме овлажнител.

Защо овлажнителят е толкова важен?

Хидратацията е от решаващо значение за способността на кожата ви да се саморегулира. Въпреки че прекаленото омазняване може да причини появата на пъпки, същият резултат може да се получи и от прекомерната сухота.

Овлажняването на лицето може да намали риска от развиване на екстремна сухота или омазняване. Въпреки погрешното схващане, че хората с акне не трябва да добавят повече влага към рутината си, хидратирането на кожата два пъти на ден може действително да намали свръхпроизводството на мазнини и да се бори с пъпките.

грижа за

Снимка: iStock

Според козметичния дерматолог д-р Хайди Уолдорф добре овлажнената кожа е по-вероятно сама да контролира омазняването. „Здравата кожа задържа влага и се ексфолира сама, мека е на допир и отразява добре светлината“, казва тя пред Insider. Използването на овлажнител може също да предотврати преждевременното стареене и появата на бръчки и фини линии.

За какво да внимавате при покупка на овлажнител?

Ефективните овлажнители съдържат хумектанти, емолиенти и оклузиви. Тези три съставки помагат на кожата да се хидратира, да притежава гладка повърхност и да е мека на допир.

Ако имате мазна кожа, потърсете овлажнител под формата на гел, тъй като той може да е по-лек върху кожата ви, но отново ще свърши работа и ще ви хидратира. За нормална до суха кожа кремообразният овлажнител е добра опция, за да балансира хидратацията през целия ден.

Как да използвате овлажнител?

Въпреки че това зависи от специфичните нужди на кожата ви, обикновено трябва да прилагате овлажнител сутрин и вечер преди лягане. Според д-р Уолдорф, най-доброто време за нанасяне на този продукт е след останалите ви стъпки в грижа за кожата, но преди слънцезащитния крем.

Ако използвате тонер, серуми и ексфолианти, трябва да нанесете овлажнител след тях, за да може да запечатате всичките им полезни кожни ефекти. Ако предпочитате просто да почиствате и хидратирате, не забравяйте да оставите лицето си леко влажно преди да сложите овлажнителя си. Това ще запечата допълнителната влага от водата.

грижа за

Снимка: iStock

Сутрин трябва да сложите козметичния продукт преди слънцезащитния крем, за да предпазите кожата си от суровите UV лъчи, които могат да причинят неприятни последици. Ако чувствате, че се нуждаете от по-голяма хидратация през нощта, може да комбинирате овлажнителя с нощен крем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари