IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2020: 6 тренда, които да следвате

16 септември 2020 10 30

Нов сезон, нов стил

Снимка: Pexels

Сезоните постепенно се сменят, а с тях идва и промяната в стила. Освен че трябва да помислим за пренареждане на гардероба, време е да обърнем и специално внимание на косата си. 

По-голямата част от лятото я прекарахме у дома, работейки от диваните си и не мислейки толкова много за модните тенденции. Есента обаче предлага алтернатива. Поне засега. С началото на новата учебна година, която в първите седмици със сигурност ще бъде присъствена, сякаш започнахме да се връщаме към нормалния си ритъм на живот. Това означава, че трябва да помислим за поддържане на перфектен стил и влизане в крак с модата.

Вече ви разказахме какви ще бъдат трендовете в прическите, които не изискват толкова много поддържане. Сега обаче е време да разкрием и малко повече за онези стилове, за които трябва малко да се потрудите, но пък изглеждат перфектно и със сигурност ще привлечете погледите както на колегите, така и на случайните минувачи.

Ето 6 тренда в есенните прически, които да следвате:

1. Перфектната опашка

„Смятам, че стиловете в опашките вече са много и все различни“, казва фризьорката Моне Еверет. Тя допълва, че високо вързаната коса е подходяща за всеки повод – от отиване на тренировка до изискана романтична вечеря. Въпросът е в какъв стил ще бъде вашата опашка. Еверет споделя, че нейната най-любима версия е т.нар. перфектна опашка, която е позиционирана точно в средата на главата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys) on

Алиша Кийс е една от звездите, които също са фенове на този тренд, но ако искате да постигнете нейната перфектна опашка с плитка, то трябва да станете няколко часа преди работа.

2. 50-50

Стилът 50-50 се състои в това да вържете една част от косата си, а другата да я оставите свободно да пада върху раменете ви. Този стил беше популярен преди няколко десетилетия, но ето че сега отново се завръща на модната сцена. „Това е връщане назад към 50-те, но в наши дни се използва, за да може да покажем по-голямата част от лицето си, но в същото време да имаме и стилна прическа“, казва Еверет пред InStyle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Ако нямате идея какво точно да направите с косата си, за да постигнете ефекта 50-50, може да почерпите вдъхновение от Дженифър Лопес. За да може визията ви да е още по-добра, заложете на лек грим, който да подчертава чертите ви, но да не отнема вниманието и от прическата.

3. Текстурни прически

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ava DuVernay (@ava) on

Според Еверет, всяка една текстурна прическа ще намери място в есенните трендове, независимо дали залагате на малки плитчици или стегнати намотки. Те изискват много малка поддръжка и са подходящи за хора, които винаги закъсняват за работа. 

4. Къдраво „Pixie“

„Късите стилове са на мода“, казва фризьорката. Те бяха на мода през лятото, защото създаваха усещане за хладина и свежест. По всичко изглежда, че този тренд се запазва и за следващите месеци. Стилът „Pixie“ е подходящ за хора с права и къдрава коса. Вземете пример от Лупита Нионго, която преди няколко седмици показа естествената си прическа. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

Може да изберете да носите малка диадема или пък да я комбинирате със стилна бандана. И двата варианта със сигурност ще предизвикат одобрението на околните. 

5. Голяма къдрава коса

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciara (@ciara) on

Еверет споделя, че колкото по-голяма и по-естествена е къдравата коса, толкова по-добре. Тя съветва момичетата, които имат подобен стил, да не се срамуват от него и да не изправят косата си. Покажете истинската си прическа и ще видите, че всички ще бъдат впечатлени. 

6. Прическа от миналото

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid) on

Разбира се, няма как есента да мине и без нещо от миналото. Всички помним онези абитуриентски балове, на които повечето момичета бяха с прическа, която беше вързана отзад на неправилна опашка, а от двете страни на лицето бяха пуснати по два кичура. Е, този стил се завръща и през този сезон. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Нина ( преди 3 години )
И колко от тези прически са приложими за косите на българските дами?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар