IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Най-добрият цвят за косата, според цвета на кожата

3 ноември 2020 10 40

Разберете какво ще ви отива най-много

Снимка: Pexels

Избирането на следващия цвят за косата винаги е трудна задача. Опитваме се да бъдем в тон с модните тенденции, както и да заложим на нещо, което ще ни отива и ще си подхожда с цвета на кожата ни. Освен това трябва да сме наясно с подтона си – хладен, неутрален или топъл – преди да изберем нюанс. Тези фактори ще ви помогнат да стесните кои конкретни цветове на косата ще ви подхождат най-добре.

Звучи объркващо, нали? Е, не е толкова трудно, колкото си мислите. Има няколко основни цвята, които са подходящи за светла, тъмна или неутрална кожа. Те са тези, от които може да избираме различни нюанси, но е хубаво да не експериментираме, тъй като резултатът може и да не ни хареса и само ще сме си увредили напразно косъма. 

Ето какъв цвят на косата ще ви отива, според цвета на кожата ви

1. Тъмна кожа

Създаването на контраст между косата и кожата винаги е добра идея, независимо дали това означава да заложите на по-тъмни или по-светли нюанси. „Ако цветът на косата ви е твърде близък до този на кожата, чертите и чарът ви ще се изгубят“, казват експерти пред InStyle. 

Плътните, тъмни тонове на еспресо и мастиленочерно изглеждат поразително до тена като на Лупита Нионго. Ако имате топъл подтон като този на Ивон Орджи, заложете на кленовокафяво, махагоново тофи и други наситени, топли цветове, за да извадите най-добрите черти на кожата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

„По-тъмните цветове изглеждат най-добре, когато отразяват светлината“, споделя фризьорката Ким Кимбъл. Тя препоръчва да се придържате към продукти, които не съдържат сулфати, тъй като те могат да премахнат естественото омазняване на косата. Кимбъл съветва да използвате подхранващи масла, за да се грижите още по-добре за косъма си.

2. Неутрален цвят

Този тон на кожата може да се противопостави на интензивността на дълбок, наситен кафяв или друг земен цвят. За да балансирате този нюанс, опитайте да боядисате косата си в кестенявокафяви или в цвят на канела. Наситенокафявите, мока и виолетовите цветове ще подобрят естествените топли нюанси на кожата ви, с която може да се похвали и Шей Мичъл. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell) on

Ако искате да имате малко по-светла коса, тогава може да се боядисате в русо, златист карамел или мед, които също са подходящи за вашия подтон. Всяко увреждане на стила може да направи кафявата коса да изглежда суха, така че я хидратирайте със седмична маска за запазване на цвета и възстановяване на косъма. 

3. Светла кожа

„Колкото по-светъл е тонът на кожата ви, толкова по-бледа може да бъде косата ви“, казва известната фризьорка Рита Хазан, която е работила с Бионсе и Джесика Симпсън. Светлият тон с топли нюанси като този на Елизабет Олсън изглежда най-добре на фона на ягодоворусо, мед и карамел. Тези цветове придават на лицето ви меко сияние, което не остава незабелязано.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Olsen (@elizabetholsen.x) on

Ако имате студен подтон, потърсете основа в цвят платина, слонова кост или шампаненорусо, за да подчертаете кожата си. Повечето руси тонове започват да избледняват след две седмици, затова използвайте шампоан с лилав пигмент, за да се справите с този проблем. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари