fallback

Хейли Бийбър разкрива за кожните си проблеми

10 December 2020 08:40

Тя говори за дългата битка с периорален дерматит

Хейли Бийбър иска да бъде открита с феновете си относно кожните си проблеми.

В понеделник, 7 декември, моделката използва социалната мрежа Instagram, за да разкаже за битката си с периоралния дерматит – кожно заболяване, което предизвиква възпалителен обрив. 24-годишната звезда се обърна към 30-милионната си аудитория, обяснявайки, че вече няколко години се опитва да се справи със заболяването.

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Хейли публикува снимка без грим, като показа белезите от дерматита. Звездата отбелязва, че нещата са по-нормални, тъй като се намира в третия ден от появата на заболяването. „То се причинява от различни фактори и обикновено се появява на бузите, около устата и понякога около очите ми“, пише Бийбър. Причините, които отключват заболяването, са твърде агресивни козметични продукти, времето, маските и определени слънцезащитни кремове.

„Именно затова използвам изключително нежни противовъзпалителни продукти, които ще успокоят кожата ми и няма да причинят дерматит“, пише Хейли. Тя добавя, че първоначално се е опитала да се справи със състоянието си сама, но в крайна сметка е потърсила професионалния съвет на дерматолог. „Понякога нещата стават толкова сериозни, че само предписан крем оправя ситуацията“. Тя посъветва феновете си да не правят същата грешка и при първи признаци на кожни проблеми да се свържат с дерматолог.

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

В друга публикация съпругата на Джъстин Бийбър разкри, че друга причина за периоралния дерматит е перилният препарат. Тя обясни, че използва противоалергенен и органичен препарат, за да предотврати проблеми с кожата.

Това не е първият път, в който Хейли говори открито за кожните си неволи. През май тя сподели за борбата си с акнето по време на епизод от поредицата „The Biebers on the Watch“, в която участваше заедно с Джъстин Бийбър. Тогава моделката призна, че през последната година е започнала да забелязва повече пъпки върху лицето си. Според Хейли, причината е пиенето на противозачатъчни, които малко или много променят хормоните ѝ.

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

„Никога не съм изпитвала подобни проблеми“, казва тя. Добавя, че в първия момент акнето я е съборило психически, защото е свикнала да има хубава и блестяща кожа. Постепенно обаче Хейли приема несъвършенствата си и решава да говор и за тях, за да може повече хора да спрат да се притесняват и да обикнат себе си.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
решение кожни проблеми Хейли Бийбър откровение периорален дерматит
0 коментара
fallback