IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Син цвят – номер едно в зимните прически

17 декември 2020 14 30

Колористи разкриват как да се боядисате с него

IStockphoto

Няколко месеца в социална изолация ни карат да променим външния си вид. Едно от първите неща, за което се сещаме, е нашата прическа, която е част от „визитната ни картичка“. Наред с подстригването, много мъже и жени решават да експериментират и да се боядисат в различен цвят. След розовото, светлолилавото и златната праскова, които бяха предпочитани за така наречения „карантинен стил“, идва ред на един съвсем друг нюанс – тъмносиният.

Според световноизвестни колористи, тази зима ще виждаме все повече коси в син цвят, като повечето ще бъдат по-тъмни. А за тези, избрали да си направят кичури с него, те ще са светли. И двете се съчетават идеално със спортния ни стил на обличане и обемните плетени пуловери, които ще носим в следващите няколко месеца.

Какво трябва да знаете за боядисването със син цвят?

Първата и най-важна стъпка е да се консултирате с колорист, за да изберете заедно нюанс, който е най-подходящ за вашия цвят коса. „Ако искате да постигнете определен цвят, носете снимка или предмет, който показва точно какъв нюанс искате“, казва коафьорът Ура Фридман. И посочва че ако желаете морскосиньо, което е доста наситено, е доста по-лесно за постигане, отколкото едва забележими нотки на индиго в косите.

Фридман обяснява, че колкото по-тъмен е началният ви цвят на косата, толкова по-фин ще изглежда новият със синята боя.

„Постигането на този цвят професионално зависи от съществуващия цвят на предварително боядисаната коса“, казва Фридман. „За средно до тъмнокафяво, тъмносиньото ще изглежда по-фино, така че бих препоръчала изсветляване на косата преди това, за да се уверите, че цветът е видим“, обяснява тя пред Refinery29.

Друго важно нещо, което да обсъдите с колориста, е как ще изглежда косата ви, когато синият цвят започне да избледнява върху русата или предварително изсветлена коса.

„Тъмносиньото е толкова пигментиран цвят, важно е да имате представа колко дълго ще трае, преди да започне да пада“, казва още специалистът.

Има варианти да комбинирате наситения цвят с малко лилаво или сив балеаж. Така например черната коса ще се освежи доста добре, когато към нея се добавят сини кичури, придаващи лек отблясък.

Ето и няколко вариации на боядисване, от които да се вдъхновите за вашата прическа:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари