IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2020: Най-популярните тенденции през годината

28 декември 2020 16 30

12 месеца, изпълнени с вдъхновение

Снимка: Pexels

Вярвате или не, 2020-а беше важна година за прическите, въпреки че през по-голямата ѝ част салоните за красота останаха затворени. През пролетта станахме свидетели как безброй хора използват изолацията, за да се превърнат в личните фризьори на цялото си семейство, променяйки цвета и дължината на косата си, както и да се насочат към изцяло нова прическа. След като салоните отново отвориха врати, всички се втурнаха към любимите си стилисти както за дообработване, така и за пълноценна трансформация.

Стилът боб беше изключително популярен през годината, както и обръснатите глави. От друга страна обаче, виждахме и хора, които залагат на прически, изискващи малко поддръжка в случай, че отново бъдем затворени по домовете си (както и се случи). Тук се намесват тенденции като късите прически и бретоните, които се появиха около лицата на много от известните личности.

Въпреки очевидните препятствия на пандемията, любимите ни знаменитости все пак успяха да ни вдъхновят за промяна през тази година. Дори по време на изолацията те проявиха креативност и оформиха сами прическите си у дома, а някои от тях дори се престрашиха да се боядисат без намесата на професионалист.

Ето кои прически царуваха през изминалите 12 месеца

1. Спомен от 70-те

По време на изолацията много от нас започнаха да се връщат назад в миналото и да си спомнят за безгрижните моменти. Пандемията ни накара да оценим важните неща в живота и да разберем, че всъщност понякога си заслужава да повторим това, което сме правили преди. Именно така се завърна и тенденция от 70-те, която доста добре се вписа в наши дни.

Един бърз поглед към Хилари Дъф и веднага ще се върнете 50 години назад, когато разделената на път коса е била изключително популярна. Зад визията на звездата стои стилистката Ники Лий, която споделя, че прическата е перфектната промяна за тази година.

Освен Хилари Дъф, Селена Гомес също заложи на този стил. Тя обаче му придаде още по-различен вид, като включи и накъдряне на косата. „Модерната нотка в тази тенденция се състои в по-големия обем и разрошената коса“, казва Андрю Фицсимонс пред Allure.

2. Асиметричен боб

Късият боб стана изключително популярен по време на пандемията, поради простата причина, че не изисква огромна грижа. Много от звездите заложиха на прическата, включително Кейти Пери, Кери Уошингтън и Тараджи П. Хенсън. За да бъде малко по-стилен обаче знаменитостите решиха да променят класиката и да се насочат към асиметричната форма.

Според експерти, асиметричният боб е подходящ за всеки тип лице и не зависи от текстурата на косата. „Той се състои в създаването на по-къса дължина отзад и по-дълга отпред. Ако искате да придадете по-остър външен вид, може да направите едната страна на косата си по-дълга от другата“, споделя Фицсимонс.

3. Къса коса

Тук говорим за изключително къса коса, която е подходяща за горещите дни. Именно затова част от звездите заложиха на този стил преди настъпването на лятото, което беше малко по-различно по отношение на ваканции, но все пак времето си беше достатъчно топло. Зоуи Кравиц често променя дължината на косата си, но един от любимите ѝ стилове е прекалено късата прическа. Тази година тя влезе с пълна сила в най-популярните тенденции.

Според фризьорката Джасмин Ашли, късата коса ще бъде винаги на мода, защото може да се оформи по различен начин всеки ден. През 2020-а имаше само два стила – много къса или по-къса от нормалната дължина. Селма Блеър не последва примера на Зоуи Кравиц и вместо това остави по-голяма дължина, но все пак косата ѝ въобще не стигаше до раменете.

4. Рейчъл Грийн

Едно име, което бързо се превърна в тенденция при прическите. Рейчъл Грийн може и да слезе официално от екран преди 16 години, но нейното влияние все още е тук. Тази година героинята от „Приятели“, изиграна от Дженифър Анистън, влезе в домовете на хората с популярната си прическа от края на 90-те и началото на 2000 година.

Говорим за късата коса до раменете, която се превръща в хит съвсем несъзнателно. Самата Анистън признава, че ненавижда този период от живота си, тъй като прическата ѝ е плод на фризьорска грешка. Всъщност актрисата е искала съвсем друг стил, но докато се усети, че всичко върви в неправилната посока, вече е било твърде късно.

И докато ние бързо се връщаме няколко години назад, стилистът Адел Чаби казва, че прическата „Рейчъл Грийн“ е класика, която набра популярност през 2020 година. Според нея, жените я харесват, защото придава движение в косата и създава прекрасна визия. Хейли Бийбър беше една от звездите, които пробваха стила и спокойно можем да кажем, че не сгреши. За миг човек дори може да се обърка, че това е порасналата Ема.

5. Естествени къдрици

Естествените къдрици и намотки завладяха света, а формата на косата се оказа ключът към добрата прическа. Заобленият стил беше една от най-популярните визии тази година. Тя поддържа корените ви здрави и къдриците ви пълни с живот. Въпреки че има толкова много начини да подстрижете къдравата си коса, заоблената форма се превърна в любима на доста звезди.

Това е начин на подстригване, при който се оформят естествени къдрици във възможно най-кръглата форма. Много от женските коси растат в тази форма, но някои трябва да ги подстрижат и оформят по този начин. Трейси Елиът, която притежава линия за грижа за косата, изглежда модерно и прекрасно с този стил прическа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари